Ara
Gümüşhane
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,0687 %0.06
47,1446 %0.34
4.279,33 % 0,30
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Sonbahar Dönemi Şap Aşılama Kampanyası Başladı

Gümüşhane il genelinde Hayvan Hastalıkları ve Zararlıları ile Mücadele Programı kapsamında 2023 yılı Sonbahar Şap Aşılama Kampanyası başladı. Kampanya kapsamında 67 bin 764 büyükbaş hayvan aşılanacak.

1546
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde uygulamaya konulan hayvan hastalıkları ile mücadele programı kapsamında büyükbaş hayvanlara yönelik sonbahar şap aşılama kampanyasının Gümüşhane il merkezi ve ilçelerde 1 Eylül-17 Kasım 2023 tarihleri arasında başlatıldığını söyledi.

Hayvancılıkta ekonomik anlamda büyük kayıplar oluşturan ve hayvanların verim kabiliyetinde düşüşlere sebep olan şap hastalığı ile etkin mücadelede aşılamaların büyük önem taşıdığını ifade eden Kıraç, “Aşılama çalışmaları hastalıktan korunmanın yanı sıra hayvan sevklerinde aşı şartının bulunması sebebiyle sevklerde sorun yaşanmaması açısından da gerekli. Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü kontrolünde ilimiz genelinde başlayan kampanya ile aşılama esnasında hayvanlar güncellenecek ve kampanya 17 Kasım 2023 tarihine kadar devam edecektir. İl genelinde yapılan aşılama çalışmalarıyla 67 bin 764 büyükbaş hayvan şap hastalığına karşı aşılanmış olacak” dedi.

Aşılama için gidilecek yerleşim yerlerine bir gün önceden haber verilirken, hayvan sahiplerinden aşılama günü evde bulunmaları ve hayvanlarına şap aşısı uygulanmasında yardımcı olmaları gerektiğini belirten Kıraç, hayvanların hastalıktan etkilenmemesi ve verim kayıplarının yaşanmaması için hastalıkla ilgili alınan tedbirlere tüm üreticilerin uyması ve hayvanlarını aşılatmalarının büyük önem arz ettiğini dile getirdi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *