Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
50,0494 %0.06
56,2925 %0.13
6.630,54 %1.45

TBMM Genel Kurulunda Harşit Savunması Vurgusu: Milletvekili Musa Küçük’ten 8 Kasım’daki Anma Etkinliklerine Davet

Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yaptığı konuşmada Harşit Savunması’nın tarihî önemine dikkati çekerek tüm bölge halkını 8 Kasım Pazar günü Kürtün ilçesinde gerçekleştirilecek anma etkinliklerine davet etti.

TBMM Genel Kurulunda Harşit Savunması Vurgusu: Milletvekili Musa Küçük’ten 8 Kasım’daki Anma Etkinliklerine Davet

MHP Gümüşhane Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Musa Küçük, her yıl kasım ayının ilk haftasında düzenlenen Tarihî Harşit Savunması ve Zaferi Anma Etkinlikleri kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasında bölge tarihine dikkati çeken Küçük, Harşit Savunması Vakfı, Gümüşhane Valiliği ve Kürtün Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek organizasyonun önemini vurguladı. Harşit Savunması’nın yalnızca Gümüşhane’nin değil, bütün bölgenin ortak tarihî mirası olduğunu ifade etti.

"KARADENİZ’İN ÇANAKKALESİ HARŞİT VADİSİ"

Mücadelenin kahramanlık boyutuna değinen Musa Küçük, “Birinci Dünya Savaşı sırasında Rus işgaline karşı Harşit Vadisi’nde verilen mücadele, kahraman ecdadımızın vatan sevgisinin, fedakârlığının ve bağımsızlık iradesinin unutulmaz bir nişanesidir” dedi.

Harşit Vadisi’nde sergilenen direnişin bölge savunmasındaki stratejik rolüne dikkati çeken Küçük, bu tarihî mirasın gelecek nesillere aktarılmasının millî bir görev olduğunu dile getirdi.

KÜRTÜN’DE ŞEHİTLERE VEFA VE ZAFER YÜRÜYÜŞÜ YAPILACAK

Aziz şehitlerin hatırasını yaşatmak amacıyla geniş kapsamlı bir program hazırlandığını bildiren Küçük, “Aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak ve tarihî mirasa sahip çıkmak amacıyla 8 Kasım 2026 Pazar günü saat 11.00’de Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde, Şehitlere Vefa ve Kapaktepe Şehitliği’ne Zafer Yürüyüşü gerçekleştirilecek” diye konuştu.

BÖLGE HALKINA BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI

Konuşmasında bölge vilayetleri arasındaki tarihî bağlara değinen Küçük, “Başta Gümüşhaneliler olmak üzere Giresunlu ve Trabzonlu hemşehrilerimi de etkinliğe davet ediyorum. Bu anlamlı yürüyüşte herkesin omuz omuza buluşmasını istiyorum” ifadesini kullandı.

Konuşmasını tarihî mücadeleye ve ecdadın hatırasına vurgu yapan sözlerle tamamlayan Musa Küçük, “Selam olsun Harşit’in bıçkın delikanlılarına! Selam olsun tarihine sahip çıkan Türk milletine!” dedi.

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız