Ara
Gümüşhane
Kapalı
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,7064 %0.01
50,1936 %0.06
5.956,91 % 0,93
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Teknogirişim Sermaye Desteği Tanıtımı Programı Yapıldı

Teknogirişim Sermaye Desteği Tanıtımı Programı Yapıldı

Gümüşhane’de Teknogirişim Sermayesi Desteği ve Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) programı tanıtımı gerçekleştirildi.

78
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane’de Teknogirişim Sermayesi Desteği ve Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) programı tanıtımı gerçekleştirildi.

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen programa Vali Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, GÜ Genel Sekreteri Mustafa Baytar, Bakanlık Bilim ve Teknoloji Uzmanı Ekrem Türker Fidan, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç, akademisyenler, küçük ve orta ölçekli işletmelerin temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, toplumsal refahın gelişmesi, bilimsel teknolojik çalışmaların imkânlarından etkin bir şekilde yararlanmasının sağlanmasının çağdaş bir devletin görevi olduğunu belirterek, “Gelişme toplumda bilimsel düşünceyi hayat tarzı haline getirmekle sağlanır. Bilgi birikimini üretime dönüştürmenin en önemli araçlarından biri üniversitemiz ve sanayimizin işbirliğidir. Üniversitelerde elde edilen temel ve teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesi çok önemlidir. İlimizde Küçük ve Orta Ölçekleri işletmelerin Ar-Ge ve teknoloji kültürü kazanmaları, sorunlarını üniversitede üretilen bilgi birikimini kullanarak çözme alışkanlığı kazanmaları önemlidir. Bu işbirliği yoluyla sanayi ihtiyacı olan teknolojik bilgi üniversitelerden ihtiyacı olan firmalara aktarılacaktır. Kıt kaynakların rasyonel kullanılması açısından bu kuruluşların işbirliğine ihtiyaçları vardır. Bilginin elde edilmesi ve bunun kullanılması üniversite sanayi işbirliğinin iyi kullanılması ile daha kolay gerçekleşecektir.” dedi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılması ve üniversitede yapılan bilimsel çalışmaların ticarileştirilerek katma değer oluşturulması için bu programın tertiplendiğini söyleyen Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç ise üretim yönteminde yenilik yapılması ve sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarına destek verileceğini söyledi ve San-Tez projelerine ise Bakanlık tarafından yüzde 75 oranında 36 ay süreli destek sağlanacağını belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Bakanlık Uzmanı Ekrem Türker Fidan, Teknogirişim Sermayesi Desteği ve Sanayi Tezleri (SAN-TEZ) programı hakkında bilgilendirme yaptı.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *