Ara
Gümüşhane
Kapalı
-2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28

Turgut İstifa Etti

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde dört dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yakup Turgut, AK Parti’den istifa etti.

1200
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Özkürtün Beldesinde dört dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Yakup Turgut, AK Parti’den istifa etti.

Noter aracılığı ile istifa dilekçesini AK Parti genel merkezine, İl Başkanlığına ve Kürtün ilçe başkanlığına gönderen Turgut, 5 yıl önce katıldığı AK Parti’den milletin ve teşkilatın yoğun isteği üzerine tekrar aday adayı olduğunu fakat aday gösterilmediğini hatırlattı.

İstifasını sosyal medya üzerinden de paylaşan ve burada yazdığı mesajında parti teşkilatını ahde vefasızlıkla suçlayan Turgut, “Ben 5 yıl önce AK Parti’ye katıldım. Bu süreçten sonra AK Parti’nin Özkürtün’de Belediye Başkanı olarak görev yaptım. 30 Mart yerel seçimleri öncesi tekrar aday adayı oldum. Ama aday gösterilmedim. Önemli olan bu değil. Beni ne ilçe başkanı ne il başkanı arayıp durumu bildirmiyor. Çizip bıraktılar. Bundan sonraki sürecin ne olacağını bilmiyorum. Vatandaşların istekleri doğrultusunda farklı bir oluşum olursa o şekilde değerlendirebiliriz. Olmasa da olmaz. Sorun değil.” dedi.

Tepkisinin aday gösterilmeyişine olmadığını ısrarla vurgulayan Turgut, “Adaylık kriteriniz ne idi. Birileri öylemi istedi. Yoksa Yakup Turgut başarısız, haysiyetsiz, şerefsiz, onursuz, yolsuzluk mu, hırsızlık mı, ihaleye fesat mı karıştırdı? Yoksa Yakup Turgut'u AK Parti’ye yakıştıramadınız mı? Ahde vefa olmalı. Bu vefasızlığa karşı kayıtsız kalamazdım. Kayıtsız kalmam kendime haksızlık olurdu. Bu beş yıllık süre içerisinde siyaset yaptığım AK Partinin Başbakanından çaycısına kadar herkese teşekkür ediyor helalleşip AK Partiden ayrılıyorum.” ifadelerine yer verdi.
Yorumlar
A
ALOŞ 11 yıl önce
sayın başkan geç kalmış.pasta bitti kaybolma mantığı.aklı şimdiye kadar neden çalışmamış?
BEĞENME
0
CEVAPLA
v
vataandaş 11 yıl önce
akp den istifa ettin önemlimi dön eski dönemlerine biz seni seviyor ve destekliyoruz,başarılar,seni seçmen yine seçecektir,
BEĞENME
0
CEVAPLA
K
Kemal KARA 11 yıl önce
aynen dediğin gibi çizip bıraktılar. zamanında mhp yi terk ettiğinde sana gönül verenleri düşündünmü hiç
BEĞENME
0
CEVAPLA
A
ALOŞ 11 yıl önce
sayın başkan aday olamadığı için zehir zemberek sözlerle istifa etti. peki sormak gerek neden bu güne kadar bekledi? neden daha önce ayrılmadı da şimdi? onun için insan oğlu nankör. son ana kadar parti rozetini taşı seni oyuna almazsalar kıza ayrıl:sayın başkan hoş olmadı. 3-5 ay önceden ayrılsan bu partiden sen büyük başkandın ama şimdi ise söylemek istemem.sana başarılar
BEĞENME
0
CEVAPLA
H
HÜSEYİN ŞEKER 11 yıl önce
turgut ne zaman ak partili oldu da istifa etmiş. turgut nerede golot var orada. gezdiği partilere baksanız anlarsınız. bunun gibi çok var partide. temizlenmesi gerekir.
BEĞENME
0
CEVAPLA
y
yakup 11 yıl önce
zaten oraya gitmen hataydı
BEĞENME
0
CEVAPLA
n
neşatkayahan 11 yıl önce
neden yanii aday gösterilseydiniz iyi,gösterilmeyince kötü öylemi...illede partiye ülkeye hizmet etmek için başkanmı olmanız gerekiyor,önemli olanda parti size bu konuda görev vermiyorsa hizmet etmek değilmi...20 yıldır belediye başkanısınız bırakında artık başkası yapsın gençler yapsın,değişik kanlara ihtiyaç duyulunca feryat etmeyi bırakın..hizmet etmek illede biryerlerde görev almak değil...
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
MEHMET 11 yıl önce
ahhh ah birakmamişlar adami ölene kadar belediye başkanligi yapsin.
BEĞENME
0
CEVAPLA