Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Türkiye’nin en fazla göç alan 4. ili Gümüşhane

Türkiye’nin en fazla göç alan 4. ili Gümüşhane

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Gümüşhane, 2014 yılında aldığı net göç hızı oranıyla Türkiye dördüncüsü oldu.

1867
Gösterim
1 Dakika
Okunma Süresi
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Gümüşhane, 2014 yılında aldığı net göç hızı oranıyla Türkiye dördüncüsü oldu.

TÜİK’in 2014 yılı verilerine göre Gümüşhane’ye 2014 yılında 18 bin 811 kişi gelirken, şehirden 16 bin 71 kişi de göç etti.

GELENLERİN YÜZDE 52’Sİ 15-35 YAŞ GRUBUNDA

Gelenlerin yüzde 52’sinin 15-35 yaş aralığında, yüzde 8’inin 65 yaş üzeri olduğu anlaşılırken, 15-35 yaş grubunda ki toplam gelen kişi sayısının 9 bin 860 olduğu ortaya çıktı.

GELENLERİN YÜZDE’U 30 İSTANBUL’DAN

İstatistiklere göre Gümüşhane’ye göç edenlerin yüzde 30’u İstanbul’dan, yüzde 9’u Ankara’dan, yüzde 9’u Trabzon’dan ve yüzde 6’sı Kocaeli’nden geldiği anlaşıldı.

GENÇLER GÖÇ EDİYOR

Gümüşhane’den gidenlere bakıldığında ise yüzde 53’ünün 15-39 yaş arasında olduğu anlaşıldı. Yine göç edenlerin yüzde 32’sinin İstanbul’u tercih ettiği, yüzde 10’unun Trabzon, yüzde 9’unun Ankara ve yüzde 6’sının Kocaeli olduğu ortaya çıktı.

Yıllık olarak belirlenen bu istatistiklerde en fazla gençlerin göç hareketi içerisinde olması üniversite kazanıp başka şehre gitme ve başka şehirden üniversite okumak için Gümüşhane’ye gelmelerine bağlı olduğu düşünülüyor.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *