Ara
Gümüşhane
Parçalı bulutlu
2°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Üretenler Bu Şehirde Sevilmez!

Üretenler Bu Şehirde Sevilmez!

Birleşen Altın Köyler Derneği (BAK-DER) Başkanı Engin Çelik, yaptığı zehir zemberek açıklama ile şehrin acı gerçeklerini gün yüzüne çıkardı.

1489
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi
Birleşen Altın Köyler Derneği (BAK-DER) Başkanı Engin Çelik, yaptığı zehir zemberek açıklama ile şehrin acı gerçeklerini gün yüzüne çıkardı.

Herkesin tüketici olduğu Gümüşhane’de üretenlerin sevilmediğini öne süren Çelik, sürdürdükleri dernek faaliyetleri esnasında algısal bir takım problemlerle karşılaştıklarını söyledi.

Birleşen Altın Köyler Derneği olarak kuruldukları günden beri, sivil toplumun gelişmesine, Gümüşhane’nin kültürel ve sosyal hayatına ellerinden geldiği kadar katkı koymaya çalışan bir anlayışla faaliyetlerini sürdürdüklerini kaydeden Çelik, “Tabi bu faaliyetleri sürdürürken algısal bir takım problemlerle de karşı karşıya geliyoruz. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, kuruluş felsefemiz gereği her partiye aynı mesafe ve yakınlıktayız. Kimseye karşı bir söz vermişliğimiz söz konusu değildir. Biz tüzüğümüze göre hareket eden ve o yönde faaliyetlerini yürütmeye çalışan bir derneğiniz. Bizle ilgili herkes her şey söyleyebilir ama bizleri hiç kimse bir partinin yan kuruluşu olarak gösteremez. Çünkü bizler Gümüşhane’ye hizmet için kurulmuş bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu bağlamda öncü bir kuruluş olarak üyelerimize, hizmet vermekten, kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirmekten başka her hangi bir amacımız bulunmamakta olup, kamuoyuna saygı ile duyururuz.” dedi.

Gümüşhane’nin sosyolojik olarak geldiği noktaya yönelik sert eleştiriler gerçekleştiren Çelik, şunları söyledi: “Bir Gümüşhaneli sabaha kadar bu şehirde yese, içse, eğlense, gününü gün etse kimsenin bir şey demeye cesareti yok. Ama şaşırıp da bir arkadaşımız dernek kursa, gazete veya dergi çıkarsa yahut bu arkadaşımız çok şaşırıp bir kitap kaleme almaya başlasa “veya köylerimiz için projeler yapıp uygulamaya başlarsa. Derneği için köyleri için tüm gücüyle çalışmaya başlarsa Gümüşhane’nin kültürüne bir nebzede yardımcı olsa vay efendim sen misin, yer misin, yemez misin” cihetinden öyle bir şaşkına uğrar ki garibim soluğu taaaaa Bağlarbaşı’nda alır. Elinden hiçbir şey gelmeyenler dedikodu yapar. Çözümde yer almayanlar kesinlikle problemin en büyük tetikçisidir. Üretenler bu şehirde sevilmezler. Çünkü herkes tüketici olmuştur. Koca köyde oturanlar bir inek bakmaktan, bir tavuk beslemekten aciz hale gelmiş şehirden GDO’lu ürünleri köylere taşımakla meşguller. Ve bir de bir hastalığı var ki bu şehrin aman Allah'ım. Her şeyin en iyisini bilen, kişilerde var Allah onların şerrinden bizi korusun. Nefsinin adeta esiri olmuş bu kişilere sadece acıyorum. Gümüşhane için köyleri için Adeta küllerinden doğan ve bir şeyler yapmak için kılı kırk yaran, sebat ve inat eden, tuttuğunu koparan, elini ve omzunu her Gümüşhane derdine seve seve uzatan, karşılık beklemeyen, bu şehrin çocuğuna, gencine, yetişkinine ve de engelli bireylerine ses olmaya çalışmaktayız.”
Yorumlar
k
kardeşin 11 yıl önce
istanbuldan selamlar helal başkan arkandayızz yolundan sapma .....
BEĞENME
0
CEVAPLA
İsmini vermek istemeyen okur 11 yıl önce
adam haklı. haklı. haklı.. ves'selam
BEĞENME
0
CEVAPLA