Ara
Gümüşhane
Kapalı
1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8044 %0.17
50,1756 %-0.07
5.972,23 % 0,28
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Üst üste yangın çıkınca itfaiye uyardı

Üst üste yangın çıkınca itfaiye uyardı

Kelkit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, üst üste baca kaynaklı yangınlar çıkınca vatandaşları baca temizliği konusunda uyardı.

1731
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
KAYNAK: Sinan Demir - www.haberkelkit.com
Kelkit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, üst üste baca kaynaklı yangınlar çıkınca vatandaşları baca temizliği konusunda uyardı.

Kelkit Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, son iki haftada çıkan yangınlar sebebiyle vatandaşların muhtemel baca yangınları ile karşılaşmamaları için baca temizliği yaptırmaları konusunda uyardı.

İtfaiye Müdürü Yunus Topuz, kış mevsiminde yaşanan yangınların büyük bölümünün, temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı belirtti.

Topuz, muhtemel baca yangınlarının yaşanmaması için baca temizliği yaptırılmasının önemine işaret ederek, Kelkit’te son 2 haftada çıkan yangınların sebebinin baca tıkanıklıkları, ters esen rüzgarlar olduğunu, bacaların çekmemesi olduğuna temas ederek, vatandaşları baca temizliği konusunda uyardı.

Yaptıkları incelemelerde Kelkit ve köylerinde çıkan yangınların yüzde 95'inin baca yangını olduğunu tespit ettiklerini belirten Topuz, "Odun ve kömür gibi yüksek ısı üreten yakıtlar kullanıldığı takdirde borular ayda bir, bacalar ise yılda iki defa temizlenmelidir. Bacalarda biriken is ve kurum baca yangınlarına yol açabilir. Standartlara uygun inşa edilmeyen ve temizlenmeyen bacalar tehlikelidir. Baca yangınları kolayca çatı ve ardından bina yangınlarına sebep olabiliyor. Bacaların iç yüzeyini kaplayan kurum saf karbondur ve son derece yanıcıdır. Kurum, yanma sıcaklığına ulaştığında baca yangını başlar Baca yangını deyip geçmeyelim. Baca yangınları bazen bir ailenin yok olmasına bazen de bir binanın tamamen yanarak kül olmasına neden olabiliyor." dedi.

Bacaların temizliği kadar bakımlarının da önemli olduğunu ifade eden Yunus Topuz, iyi bir ısınma, sağlıklı bir baca ve sağlıklı bir çevre için kaliteli yakıt kullanılmasına özen gösterilmesi ve bacalarda oluşan çatlaklara karşı da önlem alınması gerektiğini kaydetti.
Yorumlar
Y
Yunus TOPUZ 10 yıl önce
Yaptığımız incelemede KELKİT Ve Köylerimizde çıkan yangınların %95 i baca yangınıdır Odun ve kömür gibi yüksek ısı üreten yakıtlar kullanıldığı takdirde borular ayda bir, bacalar ise yılda iki defa temizlenmelidir. Bacalarda biriken is ve kurum baca yangınlarına yol açabilir, standartlara uygun inşa edilmeyen ve temizlenmeyen bacalar tehlikelidir. Baca yangınları kolayca çatı ve ardından bina yangınlarına sebep olabiliyor. Bacaların iç yüzeyini kaplayan kurum saf karbondur ve son derece yanıcıdır. Kurum, yanma sıcaklığına ulaştığında baca yangını başlar Baca yangını deyip geçmeyelim. Baca yangınları bazen bir ailenin yok olmasına bazen de bir binanın tamamen yanarak kül olmasına neden olabiliyor. Dolayısı ile Haberkelkit'e yapmış olduğu önemli uyarıdan dolayı teşekkür ediyorum
BEĞENME
0
CEVAPLA