Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle Erzurum Valisi olarak atanan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş için şehir protokolü bir araya geldi.
Gümüşhane Belediyesi ve Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Ramada Gümüşhane Otel’de düzenlenen iftar programı, bir buçuk yıllık görev süresinin ardından şehre veda eden Vali Baruş’un onuruna gerçekleştirildi.
“Vali Baruş Devlet Ciddiyetini ve Şefkatini Hissettirdi”
Programın açılış konuşmasını yapan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Vali Baruş’un devlet adamlığına vurgu yaptı. Akçay, “Sayın Valimiz beytülmale son derece dikkat eden, vatan ve millet değerlerini el üstünde tutan bir yapıya sahipti. Kendisi de bir köy çocuğu olarak geldiği yeri unutmamış, devletin şefkatli elini şehrimize hissettirmiştir. Gümüşhane’nin insan portföyüne kattığı değerler için teşekkür ediyoruz” dedi.
“Valilerimiz İçin 4 Yıl Kuralı Getirilmeli”
Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer ise valilerin şehri tanımaya başladığı anda görev yerlerinin değişmesinin bir burukluk oluşturduğunu ifade etti. Başer, “Sayın Valimiz geldiği ilk gün ‘Gönülleri yapmaya geldik’ demişti ve bir buçuk yıl boyunca insanı merkeze koyan bir hizmet anlayışı sergiledi. Tam birbirimize alışmışken bu ayrılık bizleri üzdü. Temennimiz, valilerimizin şehirlerimizde en az 4 yıl görev yapmasıdır” diye konuştu.
Vali Baruş: “Gümüşhane Coğrafi Zorlukları Birlik Ruhuyla Aşabilir”
Konuşmasına helallik isteyerek başlayan Vali Aydın Baruş, Gümüşhane’nin coğrafi zorluklarına rağmen sahip olduğu dayanışma ruhuna dikkat çekti. Vali Baruş, “Gümüşhane coğrafi bakımdan Türkiye’nin en zor şehirlerinden biri. Ancak bu zorluklar olumsuzluğa değil, birlikte hareket etme kültürüne vesile olmalı. Şehrin geleceği turizm ve kültürel zenginliklerin tanıtılmasında yatıyor” ifadelerini kullandı.
"Gümüşhane İnsanının Samimiyetini Sevdim"
Gümüşhane insanının samimiyetini sevdiğini ifade eden Vali Baruş, "Gümüşhane insanı dobra ve kendisini açık olarak ifade ediyor. Bu özelliğiyle gerçekten geleneksel yaşam tarzına bağlı, sahip olduğu değerleri korumaya çalışan bir halk yapısına sahip Gümüşhane. Bu açıdan ülkemizin müstesna köşelerinden biri diye düşünüyorum" dedi.
Gümüşhane'nin kendine mahsus özellikleri olan ve kendine ait engin bir kültür tarihi olan güzel bir il olduğunu belirten Baruş, bunların gündeme getirilmesi, tanıtılmasının gerektiğini vurguladı. Vali Baruş, Gümüşhane'nin hem Karadeniz kültürü hem Doğu Anadolu kültürü hem İç Anadolu kültürüne aşina bir yer olduğunu belirterek, bu kültürel zenginliğin gelecekte Gümüşhane için avantajlar sağlayacağını söyledi.
"Hakkınızı Helal Edin"
Görev süresi boyunca uyumlu çalışmayı temel prensip edindiğini belirten Vali Baruş, “Bir idareci için en büyük fazilet, ayrıldığı yerde hoş bir seda ve gönüllerde iz bırakabilmektir. Bilmeyerek kırdığımız kalpler varsa haklarını helal etsinler. Erzurum’da kapımız tüm Gümüşhanelilere her zaman açık olacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.