Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Kelkit ilçesinde gerçekleştirilen şeker fasulyesi ve şeker pancarı hasat programına katılarak üreticilerle bir araya geldi.
Tarlalarda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Atay, çiftçilerle sohbet ederek tarımsal üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
"Kelkit Şeker Fasulyesi Bölge Ekonomisine Önemli Katkı Sağlıyor"
Kelkit'in tarımsal üretim açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirten Vali Atay, "Kelkit'imizde şeker fasulyesi ve şeker pancarı hasadının gerçekleştirilmesinden memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bu sezon üreticilerimiz açısından verimli ve bereketli bir dönem olur." dedi.
Çiftçilerin yıl boyunca büyük bir emek ve özveriyle üretim yaptığını vurgulayan Vali Atay, "Kelkit havzasındaki tarım faaliyetleri bölge ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Devletimizin ilgili kurumlarıyla birlikte tarımsal üretimin desteklenmesine yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Rabbim üreticilerimizin emeklerini bereketlendirsin, ürünlerini bol ve kazançlarını bereketli kılsın. Tüm üreticilerimize kazasız, belasız ve hayırlı bir hasat dönemi diliyorum." ifadelerini kullandı.
Üretim Tesisleri ve Fabrikalarda İnceleme Yapıldı
Hasat alanındaki programın ardından Vali Cevdet Atay, Kelkit Kuru Fasulye Üreticileri Birliği Eleme ve Paketleme Tesisi ile Kelkit Belediyesi Yem Fabrikası'nı ziyaret etti.
Tesislerde incelemelerde bulunan Vali Atay, yürütülen üretim faaliyetleri ve tesislerin genel durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.
İlçe Protokolü Hasat Programına Eşlik Etti
Kelkit'teki programda Vali Cevdet Atay'a; Kelkit Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, İl Genel Meclisi üyeleri Mustafa Demir, Şükrü Durak ve Hayati Azizoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Mesut Kıraç ile ilçe protokolü üyeleri eşlik etti.