Ara
Gümüşhane
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
39,5851 %-0.32
45,6681 %-0.99
4.328,32 % 1,03
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Yaşayan: Memur ve emekliye yüzde 50 zam ve eşel-mobil sistemi zorunlu hale gelmiştir

Yaşayan: Memur ve emekliye yüzde 50 zam ve eşel-mobil sistemi zorunlu hale gelmiştir

Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Gümüşhane İl Temsilcisi Emre Yaşayan, Mayıs ayı enflasyon oranının açıklanmasının ardından yaptığı basın açıklamasında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranının memur ve emekli aylıklarını erittiğini, bu nedenle yüzde 50 ek zammın ve enflasyon farklarında eşel-mobil sistemine geçilmesinin zorunlu hale geldiğini söyledi.

3516
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Yaptığı açıklamada TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Mayıs ayında enflasyonun yüzde 2,98 arttığını belirten Yaşayan, 2022 yılının ilk beş ayındaki artışın kümülatif olarak yüzde 35,62 olduğunu, bağımsız araştırma grubu olan Enflasyon Araştırma Grubuna (ENAGRUP) göre Mayıs ayı enflasyonun ise yüzde 5,46 olduğunu ifade etti.

“Memur ve emekli yüzde 28,12 alacaklı”

Kamu görevlileri ve emeklilerinin 6.dönem toplu sözleşme gereği Ocak ayında yüzde 7,5 artış alırken alınan artışın daha ilk aydan eridiğini, 5 aylık enflasyonun yüzde 35,62 olduğunu ifade eden Yaşayan, “Yani kamu görevlileri ve emeklileri şimdiden yüzde 28,12 alacaklı hale gelmiştir. 9/1 derecedeki bir memurun sadece Mayıs ayı kaybı 1819 TL olurken 5 aylık kaybı ise 5420 TL olmuştur. Kaldı ki bu veriler TUİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre hesaplanmıştır. Markette, pazarda, konutta, ulaşımda, faturada hissedilen enflasyonun çok daha fazla olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Temmuz ayında verilecek olan enflasyon farkı geçmiş kayıpları karşılamamaktadır.  Kamu çalışanları ve emeklilerini hissedilen gerçek enflasyon altında ezdirmemek için öncelikle şimdiye kadar olan kayıplar karşılanmalı, enflasyon farkının dışında en az %50 ek zam yapılmalıdır. Temmuz ayından itibaren aynı sorunun yaşanmaması için enflasyon farkları aylık olarak verilmelidir. Tüm unvanlardaki kamu görevlilerinin aylıklarına Ocak ayında yılın ilk altı ayı için yapılan yüzde 7,5’luk artış dönemin bitmesine 1 ay kala tamamen erimiş ve bu oranını yaklaşık dört katı (yüzde 28.12) alacaklı hale gelmiştir” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *