Gümüşhane
Parçalı az bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
44,6304 %0.11
52,5769 %0.46
6.812,73 % -0,26
Gümüşhane Haberleri Gümüşhane Yeni pazaryeri hazırlanıyor

Yeni pazaryeri hazırlanıyor

Gümüşhane Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı gereğince 15 Temmuz Zafer Meydanı’ndan kaldırılan pazaryeri için Atatürk Parkının yanındaki 5 dönümlük yeni alanda çalışmalarına devam ediyor. 

648
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Yeni pazaryeri hazırlanıyor

Gümüşhane Belediyesi, koronavirüs önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı gereğince 15 Temmuz Zafer Meydanı’ndan kaldırılan pazaryeri için Atatürk Parkının yanındaki 5 dönümlük yeni alanda çalışmalarına devam ediyor. 

Belediye Başkanı Ercan Çimen, kent merkezinde her hafta salı günleri kurulan pazaryerinin İl Hıfzıssıhha Kurul Kararı gereğince kapatıldığını anımsatarak, “Esnaf kardeşlerimizin mağdur olmamaları için Karşıyaka Mahallemizde yer belirledik. Bu yer San Sokak’tan başlayarak 15 Şubat Caddesi’ne kadar uzanan bir alan. Burada esnaf kardeşlerimiz pazarlarını kurabilecekler” dedi.  

Başkan Çimen, yeni pazar alanı için de çalışma yürüttüklerini kaydederek, “15 Temmuz Zafer Meydanı’mızın Kent Meydanı olacak olmasından dolayı yeni bir alan belirledik. Bu alanımız Atatürk Parkımızın yemen yanında bulunan Gençlik Parkı projemizin ön tarafı. Burada yaklaşık olarak 5 bin metrekarelik alanı düzenleyeceğiz. Ayrıca kapalı otoparkımızın da bir bölümünü kullanacağız. Dere ıslah çalışmaları kapsamında oluşturduğumuz alanı bu alan içine dahil edeceğiz. Bu alan çok kullanışlı bir hala gelecek ve vatandaşlarımız bu alanı rahatlıkla kullanabilecek” diye konuştu.

Kıbrıs Çarşısı’nda yapımı tamamlanan Çarşı Gümüşhane projesinde yeterli alan olmadığı için pazaryerinin buraya taşınamadığını belirten Başkan Çimen, “Bu projemizin en büyük alanı yaklaşık 800 metrekare ve pazaryeri için uygun değil. Bu nedenle pazaryerimizi buraya taşıyamadık. Ancak yeni yapacak olduğumuz alan buranın 8 kat büyüklüğünde. Yarısı açık alan yarısı da kapalı alan olacak. Vatandaşlarımız ve esnafımız memnun kalacaklar” diye konuştu. 

Son Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız