Doğu Karadeniz’i, Orta Doğu’ya bağlayan tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Zigana Dağına yapılacak olan 12,9 kilometrelik yeni Zigana Tüneli sözleşme aşamasına geldi. Bölgeye ilk kazmanın bir ay sonra vurulması planlanıyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 12 Ekim’de kente yaptığı ziyaret sırasında projesinin tamamlanarak 10 Kasım’da ihaleye çıkılacağı müjdesini vermesinin ardından yapılan ihalenin ardından sözleşme ve yer teslimi bekleniyordu.
Dün yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında GÜMÜŞKOZA’nın tünelle ilgili sorusunu cevaplandıran Karayolları 10.Bölge Müdür Yardımcısı Turgay Çolak, ihaleyi kazanan Cengiz İnşaat’ın sözleşmeye davet edildiğini ve Cuma günü sözleşmenin imzalanmasının planlandığını söyledi.
Önümüzdeki bir ay içinde yer yer tesliminin yapılarak ilk kazmanın vurulacağı Zigana Tüneli 12,9 kilometrelik iki tüpten oluşacak ve 1001 günde bitirilecek.
KAYNAK: Gümüşkoza Gazetesi
Karadeniz'i İç Anadolu'ya Bağlayacak 'Demir' Proje: Tersun Tüneli
#Gümüşhane / 14 Aralık 2025
Gümüşhane’de otomobil takla attı: 5 yaralı
#Gümüşhane / 12 Aralık 2025
Yorumlar
F
Fazlı TONYALI
10 yıl önce
cengiz inşaatın zigana tünelini ihalesini alma çok sevinsına çok sevindim.nedeni ise çok çalışkan bir firmadır ayrıca disiplinlidir.fazlı tonyalı torul
CEVAPLA