Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8191 %0.19
50,1953 %-0.01
5.986,11 % 0,51
Gümüşhane Haberleri Gümüşhanespor ‘Tarihi bir gün ve tarifi zor duygular yaşadık’

‘Tarihi bir gün ve tarifi zor duygular yaşadık’

Ziraat Türkiye Kupası H grubundaki ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda Trabzonspor’u 2-1 yenerek bir anda ülke gündemine giren ve ‘Trabzonspor’un pestilini çıkardı’ yorumlarına neden olan Gümüşhanespor’da yüzler gülüyor.

160
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi
Ziraat Türkiye Kupası H grubundaki ilk maçında Hüseyin Avni Aker Stadyumunda Trabzonspor’u 2-1 yenerek bir anda ülke gündemine giren ve ‘Trabzonspor’un pestilini çıkardı’ yorumlarına neden olan Gümüşhanespor’da yüzler gülüyor.

“Hocamız ideal 11 dışında kupaya özgü bir kadroyu tercih etti”

Kulübün Asbaşkanı Mutlu Gürler, Türkiye’nin dört büyüklerinden biriyle evinde oynadıkları kupa maçı için ligdeki zorlu ve uzun maratonu da unutmadan hazırlandıklarını belirterek, “İlk yarının sonlarına yaklaşırken ligde şampiyonluk peşinde koşan ekibimizin kupada da olabildiğince başarılı işlere imza atmasını istiyorduk. Lakin hem lig hem kupa temposunun yorucu ve yıpratıcı olabileceği düşüncesiyle elimizdeki kadro alternatiflerini de yerinde ve temkinli kullanmamız gerekiyordu. Bunun için teknik kadromuz kendi planlamaları dahilinde ideal 11 dışında kupaya özgü bir kadroyu tercih ederek sahaya çıktı” dedi.

"Gümüşhanespor tarihinde derin izler bırakacak bir maç oldu"

Trabzonspor’un ilk golü bulmasının ardından maçı kolay kazanabileceği gibi bir atmosfer oluşturmasına rağmen oyun disiplinini bozmayan, dengeli ve dirençli savunma anlayışı ile rakibine karşı koyan Gümüşhanespor’un Muhammed Çalhanoğlu’nun güzel frikik golüyle oyunun dengesini yeniden kurmayı başardığını belirten Gürler, “İkinci yarıda çok sayıda atak geliştirdiği halde ikinci golü bulamayan Trabzonspor karşısında, sabırla savunma hattının ve orta sahasının direncini korumayı başaran  ekibimiz, Kaptan Salih Zafer Kurşunlu 'nun ayağından gelen ikinci golle müsabakaya damgasını vurmayı başardı. Gümüşhanespor tarihinde derin izler bırakacağına emin olduğumuz bu güzel spor gecesini bizlere yaşatan tüm ekibimizi kutluyoruz. Ligdeki başarılı performansının bir tesadüf olmadığını bir kez daha ispat eden Gümüşhanespor bu temposu ve başarısı ile sezon sonunda hak ettiği yerde olacağının sinyallerini güçlü bir biçimde vermiştir” diye konuştu.

"Tarifi zor duygular yaşadık"

Trabzonspor camiasının kendine yakışır ev sahipliği ve taraftar gruplarının centilmenlik sınırları içerisinde maç içerisinde ve sonunda gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür eden Gürler, sözlerini şöyle sonlandırdı: “İki kardeş şehrin iki güzide kulübünün tarihlerindeki bu ilk müsabakada sporcularımızın haklı emekleri yanında talihinde yardımı ile kazanan tarafta olmak bizlere tarifi zor duygular yaşattı. Şehrimize ve camiamıza hayırlı olsun diyor gelecek maçlar için tüm ekibimize başarılar diliyorum.”
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *