Programın açılış günü Gümüşhane ve Bayburt illeri ile oldu. Renkli görüntülere sahne olan gecede kültürel birliktelik, dostluk ve kardeşlik mesajları verildi.
Etkinliğe Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Boz, Sultanbeyli Bayburtlular Dernek Başkanı Adem Yakut, Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Eser ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Tombaş, ilçenin Anadolu’nun bir özeti olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Bu akşam biz Gümüşhane ve Bayburt ilimizi ağırlıyoruz. Geçen yılki etkinliğimizde büyük bir coşku ve heyecan vardı, bu akşam aynı heyecanı burada yeniden görüyoruz. Sultanbeyli’miz Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşların yaşadığı bir ilçe. Aslında Sultanbeyli, Türkiye’nin özeti. Anadolu’nun mozaiği olan ilçemizde vatandaşlarımızın bir araya gelmesi ve kaynaşmasını sağlamamız bizim için en güzel projeydi.”
AK Parti Bayburt Milletvekili Orhan Ateş ise teşekkürlerini şu sözlerle dile getirdi: “Bugün bu güzel atmosferde bizleri bir araya getiren kıymetli dernek başkanlarıma, yine bu atmosferin oluşmasında desteklerini esirgemeyen kıymetli Belediye Başkanım Ali Tombaş’a ve Kaymakamımıza, tüm Gümüşhane ve Bayburtlu hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyorum.”
Etkinlikte konuşan Sultanbeyli Kaymakamı Kemal Şahin, programların toplumsal birlik açısından büyük değer taşıdığını belirterek, “Başkanımız geçen yıl ilkini düzenlemişti, bu yıl ikincisini gerçekleştiriyor. Bu tür programlar hemşehrilerimizin buluşması, tanışması, kültürlerinin ve geleneklerinin yaşatılması açısından çok önemli. Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Sultanbeyli Bayburtlular Dernek Başkanı Adem Yakut, konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı: “Birlik olduk, beraber olduk, Bayburt’ta eğilmez baş olduk. Hamdolsun bugünlere geldik. Bu günlere gelmemizde büyük emekleri olan Sn. Ali Tombaş Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.”
Sultanbeyli Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Uğur Eser ise hizmetin önemine dikkat çekti:
“Ahmet Ziyaüddin Gümüşhane Hazretleri’nin dediği gibi, ‘Esas olan hizmettir. İnsan hizmet ettikçe himmete mazhar olur.’ Burada sizlerle buluşmamızı sağlayan Belediye Başkanımız Sn. Ali Tombaş’a, yardımcılarına ve ekibine çok teşekkür ediyorum.”
Gümüşhane Dernekler Federasyonu Başkanı Birol Boz da Sultanbeyli’nin gelişimine değinerek şunları söyledi: “Sultanbeyli, İstanbul’un değil Türkiye’nin parlayan yıldızı olmuş sizin sayenizde. Allah razı olsun, emeklerinize sağlık. Bu iki kardeş il, Cumhurbaşkanımıza her zaman Türkiye rekorlarıyla destek veriyor. İnşallah burada da şahsınıza bu desteği her zaman verecek.”
2.Sultanbeyli Memleket Günleri kapsamında ilk gün Gümüşhane ve Bayburt’un; halk oyunları, yöresel lezzetleri ve kültürel gösterileriyle son buldu. Katılımcılar, Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelen hemşehrilerle buluşmanın mutluluğunu yaşadı.
16 gün boyunca sürecek 2’nci Sultanbeyli Memleket Günleri, her gün farklı bir ilin kültürünü, müziğini ve yöresel lezzetlerini Sultanbeyli Meydan Park’a taşıyacak. Halk oyunları, konserler, yöresel tatlar ve kültürel gösterilerle Sultanbeyli, adeta Anadolu’nun kalbinin attığı bir buluşma noktası olacak.