Ara
Gümüşhane
Kapalı
6°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4955 %0.01
51,5361 %-0.13
6.682,93 % -1,56
Gümüşhane Haberleri Gurbetten BAĞGÜMDER 18. Köy Dernekleri Arası Bilgi Yarışması yoğun bir katılımla gerçekleşti

BAĞGÜMDER 18. Köy Dernekleri Arası Bilgi Yarışması yoğun bir katılımla gerçekleşti

İstanbul Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği (BAĞGÜMDER), bu yıl 18'incisini düzenlediği Geleneksel Köy Dernekleri Arası Bilgi Yarışması ile hem kültürel birliği pekiştirdi hem de vefa örneği sergiledi. Şehit polis Zikri Şahin ve merhum Onur Nadir Aydın anısına düzenlenen dev organizasyonda, Gümüşhaneli gençler bilgi birikimleriyle izleyenleri gururlandırdı.

225
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane camiasının İstanbul’daki en köklü çatılarından biri olan İstanbul Bağcılar Gümüşhaneliler Derneği (BAĞGÜMDER), geleneksel hale getirdiği Bilgi ve Kültür Yarışması'nın 18. durağını muhteşem bir organizasyonla tamamladı.

Cumartesi günü Bağcılar Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl hüzün ve gururu bir arada yaşattı. Geçtiğimiz yıl Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın adına düzenlenen yarışma, bu yıl Şehit Polis Zikri Şahin ve genç yaşta kaybettiğimiz Onur Nadir Aydın’ın aziz hatırasına ithaf edildi.

Şampiyonluk Kupası Oylumdere Köyü’ne Gitti

Saat 19.00’da başlayan ve heyecanın bir an olsun dinmediği yarışmada, Gümüşhane’nin farklı köylerini temsil eden genç beyinler ter döktü. Kıyasıya geçen rekabetin sonunda Oylumdere Köyü öğrencileri birincilik kürsüsüne çıkarken, Örenler Köyü ikinci, Gökdere 2 Köyü ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Başkan Mehmet Gök: "Gurur Duyuyoruz"

Organizasyonun ev sahibi olan BAĞGÜMDER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gök, yaptığı konuşmada birliğin önemine dikkat çekti. Gök, "Köy derneklerimizin birbirinden değerli evlatlarıyla bu atmosferi paylaşmak bizler için en büyük ödül. Gençlerimizin memleket kültürüne sahip çıkarak bilgiyle donanması, geleceğimize olan güvenimizi artırıyor. Şehitlerimizin adını bu tür ilim meclislerinde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Gök ayrıca jüri üyelerine, dernek yöneticilerine ve katılım sağlayan tüm hemşehrilerine teşekkürlerini iletti.

Programa Gümüşhane Merkez Bahçeli Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı Mikail Çakır, CHP Bağcılar Önceki Dönem İlçe Başkanı Caner Salma, MHP Bağcılar İlçe Başkan Yardımcısı Tahir Pala, Anahtar Parti Bağcılar İlçe Teşkilat Başkanı Salih Aydın, AK Parti Bağcılar İlçe Başkan Yardımcısı Alaattin Altuntaş, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Volkan Çakmak, Bağcılar Belediye Başkan Danışmanı Şahin Köse, Bağcılar STK Merkezinden Cevdet Bıyıkoğlu, Önceki Dönem GÜDEF Başkanı Bayram Demir, GÜMDEF Başkanı Ali Ağaç, Gümüşhaneli Hukukçular Platformundan Av. Yunus Akçay, TÜGVA Bağcılar Temsilcisi Enes Çetin, Çekmeköy Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Sadık Yazıcı, GÜMTEK Avrupa Yakası Bölge Başkanı Selahattin Uyar, köy derneklerinin başkanları, öğrenci velileri ve çok sayıda Gümüşhaneli hemşehrilerimiz katıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *