Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,5431 %0.06
49,6311 %0.01
5.763,72 % 0,19
Gümüşhane Haberleri Gurbetten Başkentte Gümüşhane zirvesi

Başkentte Gümüşhane zirvesi

Ankara, Gümüşhane sivil toplum kuruluşlarının (STK) güç birliğine sahne olan kritik bir toplantıya ev sahipliği yaptı.

1610
Gösterim
3 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane Konfederasyonu (GÜMKON), Gümüşhaneli İş İnsanları Derneği (GİAD) ve Gümüşhane Bürokratlar Derneği (GÜBDER) tarafından ortaklaşa düzenlenen İstişare Toplantısı, başkentte Gümüşhane rüzgârı estirdi.

İller Bankası (İlbank) Macunköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen zirvede, şehrin geleceği ve sivil toplumun yol haritası masaya yatırıldı.

"Güvenilir İnsan İmajı En Büyük Sermayemizdir"

Toplantının ev sahipliğini üstlenen İlbank A.Ş. Genel Müdürü Eyyüp Karahan, açılış konuşmasında hemşehri dayanışmasının önemine dikkat çekti. Hem İstanbul’daki bürokratik görevleri sırasında hem de Ankara’daki çalışma hayatında Gümüşhanelilerle bir araya gelmeye büyük özen gösterdiğini belirten Karahan, Gümüşhaneli kimliğinin "güven" ile özdeşleştiğini vurguladı.

Karahan, salondaki katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "Güvenilir insan olma imajı bizler için çok önemlidir. Birlik ve beraberlik içerisinde güçlü bir kamuoyu oluşturarak, bu güven zemininde insanımıza hizmet etmeye devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. Karahan’ın birlik çağrısı, salondan büyük alkış aldı.

STK Başkanlarından Ortak Kararlılık Vurgusu

Yoğun katılımın olduğu programda GÜBDER Başkanı Adnan Yılmaz, GİAD Başkanı Erdal Kurt ve GÜMKON Başkanı Erol Tekçe de kürsüye gelerek birer konuşma yaptı. Başkanlar, üç büyük kuruluşun ortak hareket etmesinin Gümüşhane lobisi açısından taşıdığı öneme değinerek, bu tür istişare toplantılarının sıklaştırılacağını belirtti.

Toplantının onur konuğu olan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün ise "birlik ve beraberlik" temalı konuşmasıyla, toplumsal dayanışmanın manevi ve sosyolojik temellerine işaret etti.

Programda daha sonra katılımcıların görüşlerine yer verildi. Gümüşhane il sınırları içerisindeki geleceği ile şehir dışında Gümüşhanelileri ilgilendiren konular üzerine fikir alışverişi yapıldı. Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, İzmir, Bursa, Kocaeli, İstanbul, Isparta, Konya ve Zonguldak gibi birçok ilden gelen STK temsilcileri toplantıya katkı sundu.

Toplantı sonunda DOKA, GÜDEF Kadın Kollarının el emeğiyle hazırladığı gümüş takı ve gümüş tespihten oluşan özel set, ev sahibi İlbank A.Ş. Genel Müdürü Eyyüp Karahan’a GÜMKON, GİAD ve GÜBDER başkanları tarafından takdim edildi.

Ayrıca GÜMKON süreci kapsamında Ocak ayında yapılacak genel kurul öncesi dışarıda kalan federasyonlarla iletişim kurmak ve görüşmeler yapmak üzere bir uzlaşma komisyonu oluşturuldu. Komisyonun Aralık ayının ilk haftasından itibaren çalışmalarına başlayacağı belirtildi.

Program, çekilen aile fotoğrafının ardından sona erdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *