MHP Gümüşhane Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Musa Küçük, hafta sonu İstanbul ve Bursa şehirlerinde Gümüşhaneli dernekler tarafından organize edilen çeşitli programlara katılım sağladı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen organizasyonlarda hemşehrileriyle hasret gideren Milletvekili Musa Küçük'e, Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut da eşlik etti.
İstanbul ve Bursa'da yaşayan Gümüşhanelilerin büyük ilgi gösterdiği şölenlerde, birlik, beraberlik ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması mesajları ön plana çıktı.
"Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik Duyguları En Güzel Şekilde Yaşandı"
Programların açılış konuşmalarında organizasyon komitelerine ve katılımcılara teşekkürlerini ileten Milletvekili Musa Küçük, gurbetteki Gümüşhanelilerin tek bir yürek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Bursa Gümüşhane Dernekleri Federasyonu Başkanı Adem Bayram ile Tuzla Gümüşhaneliler Derneği Başkanı Akın Yöndemir başta olmak üzere tüm dernek yöneticilerine ve organizasyonda emeği geçen gönüllülere şükranlarını sunan Küçük, "Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının en güzel şekilde yaşandığı bu anlamlı organizasyonlarda emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Etkinliğe katılan diğer milletvekillerini, belediye başkanlarını, siyasi parti temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerini de selamlayan Küçük, Gümüşhanelilerin Türkiye ve dünya genelinde önemli başarılara imza attığını belirtti.
"Gümüşhaneliler Yaşadıkları Şehirleri Geliştirirken Memleketlerini Unutmuyor"
Gümüşhanelilerin doğdukları topraklar ile olan bağlarının hiçbir zaman kopmadığını ve gurbetteki her bir bireyin memleket sevdasıyla yaşadığını dile getiren Milletvekili Musa Küçük, hemşehrilerinin bulundukları kentlere değer kattığını ifade etti.
Gümüşhane kimliğinin her yerde gururla temsil edildiğini söyleyen Küçük, "Gümüşhane'den göç ettik, Türkiye'nin dört bir yanına ve dünyanın farklı bölgelerine dağıldık. Ancak yaşadığımız yerlerin sorumluluklarını yerine getirirken, doğup büyüdüğümüz toprakları da hiçbir zaman unutmuyoruz. Gümüşhane sevgisini gönlümüzde taşımaya devam ediyoruz" açıklamasında bulundu.
Milletvekilliği görevi süresi boyunca nerede bir Gümüşhaneli varsa orada olmayı kendisine şiar edindiğini belirten Küçük, "Gümüşhane Milletvekili olarak nerede bir hemşehrimiz varsa, nerede bir Gümüşhaneli etkinliği düzenleniyorsa katılmaya çalışıyoruz. Hemşehrilerimizle bir araya gelmek, onların sevinçlerini ve heyecanlarını paylaşmak bizim için büyük bir mutluluktur" ifadelerini kullandı.
"Teknolojide de Kültürde de Var Olacağız"
İstanbul ve Bursa'daki etkinlik alanlarında özellikle gençlerin, kadınların ve çocukların yoğun katılım göstermesinden büyük bir memnuniyet ve gurur duyduğunu ifade eden Milletvekili Musa Küçük, milli ve manevi değerlerin korunarak yarınlara aktarılmasının önemine değindi.
Gelecek nesillerin hem bilimde hem de geleneksel kültürde öncü olması gerektiğini vurgulayan Küçük, "Gördüğüm manzara beni son derece mutlu etti. Özellikle gençlerimizin, kızlarımızın ve çocuklarımızın bu alanları doldurmuş olması geleceğe dair umutlarımızı artırıyor. Bizler mayası sağlam toprakların çocuklarıyız. Elbette uçak da yapacağız, gemi de yapacağız, robot da yapacağız. Teknolojinin her alanında söz sahibi olacağız. Ancak bunun yanında horonumuzu da oynayacağız, halayımızı da oynayacağız. Kültürümüzü, geleneklerimizi ve töremizi çocuklarımıza aktaracağız" değerlendirmesinde bulundu.
"Modernleşmek Demek Kültürümüzden Kopmak Demek Değildir"
Çağdaş dünyayı yakalarken öz değerlere sahip çıkmanın milli bir ödev olduğunu hatırlatan Milletvekili Musa Küçük, modernleşmenin yanlış anlaşılmaması gerektiğine dikkat çekti. Kültürel bağlarını koruyan toplumların gelecekte daha dirençli ve güçlü olacağını savunan Küçük, "Modernleşmek demek kültürümüzden kopmak, geleneklerimizi unutmak demek değildir. Kendi değerlerine sahip çıkan toplumlar geleceğe daha güçlü yürür. Bu kültürü yaşatan ve yeni nesillere aktaran bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum" dedi.
Milletvekili Musa Küçük'ten Birlik ve Beraberlik Mesajı
Programların son bölümünde birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusunu yineleyen Gümüşhane Milletvekili Musa Küçük, Gümüşhane insanının örnek bir dayanışma ruhuna sahip olduğunu, düzenlenen bu büyük organizasyonların da bu bağları perçinlediğini söyledi.
Etkinliklerin bitiminde vatandaşların masalarını tek tek ziyaret ederek onlarla samimi sohbetler gerçekleştiren ve bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Küçük, tüm dernek yöneticilerine şükranlarını ileterek, "Şöleniniz şen olsun. Sağ olun, var olun. Allah'a emanet olun" hitabıyla konuşmasını sonlandırdı.
İstanbul ve Bursa'da gerçekleştirilen coşkulu programlar, Gümüşhanelilerin birlik tablosuyla nihayete erdi.