Ara
Gümüşhane
Kapalı
3°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,4988 %0.05
51,4168 %0.22
6.871,18 % 5,65
Gümüşhane Haberleri Gurbetten Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Buluşması

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği’nden Birlik ve Beraberlik Buluşması

Tekirdağ’da yaşayan Gümüşhaneliler, Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği tarafından düzenlenen ‘Birlik, Beraberlik ve Dayanışma Kahvaltısı’nda bir araya geldi. Programda, gurbetteki Gümüşhane ruhu pekiştirilirken, dayanışma mesajları verildi.

59
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği, hemşehriler arasındaki bağı güçlendirmek ve dayanışma kültürünü yaşatmak amacıyla anlamlı bir organizasyona imza attı.

Dernek binasında gerçekleştirilen geleneksel kahvaltı programı, Tekirdağ’da yaşayan Gümüşhanelileri aynı sofrada buluşturdu.

Protokol ve Hemşehriler Bir Arada

Gümüşhane kültürünün ve misafirperverliğinin ön plana çıktığı programa; Tekirdağ İl Nüfus Müdürü Aydoğan Tulgar, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Nair, Türkiye Kızılay Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Sinan Meral, Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İsrafil İlhan ve çok sayıda hemşehri katılım sağladı. Katılımcılar, Gümüşhane’ye dair anılarını tazeleyerek memleket hasretini bir nebze de olsa dindirme fırsatı buldu.

Başkan İlhan’dan Teşekkür Konuşması

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tekirdağ Gümüşhaneliler Derneği Başkanı İsrafil İlhan, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı. Katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getiren İlhan, şu ifadeleri kullandı: “Değerli hemşehrilerim, saygıdeğer büyüklerim; bugün bizleri bu kahvaltı sofrasında yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bizleri bir araya getiren kıymetli ağabeylerime ve büyüklerime ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Derneğimiz, Tekirdağ’da Gümüşhane’nin bir kalesi olmaya ve hemşehrilerimizin her anında yanında olmaya devam edecektir.”

Kültürel Bağlar Güçleniyor

Gümüşhane’nin köklü geleneklerini Tekirdağ’da yaşatmayı hedefleyen bu tür etkinliklerin, genç nesillerin memleket bağlarını koparmaması açısından kritik önem taşıdığı vurgulandı.

Haber ve Fotoğraflar Kaynak: https://telgrafgazetesi.com.tr/2026/01/26/gumushaneliler-birlik-ve-beraberlik-kahvaltisinda-bulustu/

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *