Son mesaj - Gönderen: Recep Ergin - Salı, 01 Kasım 2011 23:40
Sitemizin yeni hali www.gumushane.gen.tr/v2 adresinde test edilmektedir. Lütfen belirli aralıklarla ziyaret ederek, yaşadığınız aksaklıkları ve önerilerinizi admin@gumushane.gen.tr adresinden veya buradaki formdan bize bildirin.
Haberler

Haberler->Gümüşhane->KENE'YE DİKKAT...   

KENE'YE DİKKAT...


-1956 YILINDA KONGO'DA ORTAYA ÇIKAN HASTALIK KENE'DEN BULAŞIYOR
-KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FARBİ HASTANESİ ENFENSİYON HASTALIKLARI KLİNİK MİKROBİYOLOJİ BİLİM DALI BAŞKANI DOÇ. DR. KEMALETTİN AYDIN:
"-BAŞLANGIÇTA ÖNLEM ALINIRSA ÖLÜMCÜL OLMASININ ÖNÜNE GEÇİLİRé
 
     İlkbaharla birlikte ortaya çıkan kenelerin insanları ısırması ile birlikte ölümcül olan ve 1956 yılında Kongo'da ortaya çıkan Kırım Kongo Kanmalı Ateşi (KKKA) nin önlem alınmadığı takdirde beklenmedik ölümlere neden olduğu bildirildi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfensiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Bilim Dalı Başkanı Doç Dr. Kemalettin Aydın "Başlangıçta önlem alınması şart. Kenenin ısırması ile birlikte mutlaka doktora gidilmelidir dedi.
     Doç Dr. Kemaletin Aydın, hastalığın neden ortaya çıktığının bilinmediğini ancak bunun kene ısırmasından kaynaklanmış olacağı muhtemel olduğunu belirtti. Şu ana kadar kendilerine gelen vaka sayısının 10 olduğunu belirterek" Gümüşhane'nin Köse ilçesinden başlayarak, Şiran, Kelkit ve Torul İlçeleri ile Artvin ilinin Yusufeli ilçesi, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesi ve Kelkit Havzası, Tokat ve Amasya illerinde bu hastalığın daha aktif olduğunu tespit etik. Korkulacak, büyük paniklere kapılacak bir durum yok.İlk başlangıçta önlem alınırsa ölümcül olmasının önüne geçilebilir" dedi.
      Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının kanama ve ateş ile kendini gösterdiğini belirteb Doç Dr. Aydın "Hastalık ilk defa 2. Dünya Savaşı sırasında ürün toplamaya yardımcı olan Rus askerlerinde görülmüştü.Ancak, hastalık hastaların kanında izole olarak kaybolmuştu.Ancak virüs 1956 yılında yeniden Kırım'da ortaya çıkıyor.Virüsün, 850 türü olan kene hayvanının ancak 30 türünden bhulaştığı tespit ediliyor. Dişi bir kenenin 10 bin yavru bırakarak öldüğü tespit ediliyor.Eğer kene KKKA virüsü taşıyorsa bıraktığı yumurtalarda doğaya virüslü olarak dağılıyor. Virüsün bulaşmasında en büyük etken kuşlar, yabani hayvanlar, koyun ve sığır gibi hayvanlardır" dedi.
     Başlangıçta tedavi olunmadığı takdirde virüsün ölümcül  olabileceğini belirten Doç Dr Aydın "Bu hastalıktan korunmanın tek yolu kenelerin aktif olduğu alanlardan kaçınmak,kapalı ve açık renkli giysiler giyinmek gibi önlemler düşünülebilir" dedi. « Haber: İbrahim Özdemir »




TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK DİL OKULU GÜMÜŞHANE'DE


| More

 Gönderen AdamGibi, Pazartesi, 04 Temmuz 2005 15:58, Yorumlar(0)
Yorumlar


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Bu safya 0.83131 saniyede 9 sorguyla oluşturuldu