Ara
Gümüşhane
Kar yağışlı
0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
43,0444 %0.02
50,2674 %-0.1
6.155,84 % -0,06
Gümüşhane Haberleri Siyaset MHP’den o iddialara sert cevap: Taraf değiliz!

MHP’den o iddialara sert cevap: Taraf değiliz!

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı, şehirde devam eden mesleki oda seçimlerinde "taraf tutulduğu" yönündeki iddialara sert ve net bir dille yanıt verdi. Yapılan açıklamada, meslek odalarının esnafın özgür iradesiyle yönetilmesi gerektiği vurgulanırken, güven tazeleyen oda başkanları Yasin Zengin ve İbrahim Bektaş tebrik edildi.

1906
Gösterim
2 Dakika
Okunma Süresi

Gümüşhane’de 2026 yılı itibarıyla hız kazanan mesleki oda ve sivil toplum kuruluşu seçimleri, kamuoyunda çeşitli tartışmaları da beraberinde getirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı, özellikle son günlerde sosyal medya ve yerel kulislerde konuşulan "MHP belirli adayları destekliyor" yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

"Meslek Odaları Esnafın Evidir"

Milliyetçi Hareket Partisi Gümüşhane İl Başkanlığı  tarafından yapılan yazılı açıklamada, partinin kuruluş felsefesi ve siyasi etiği gereği, sivil toplum kuruluşlarının iç işleyişine müdahale etmesinin söz konusu dahi olamayacağı belirtildi.

Açıklamada, "Milliyetçi Hareket Partisi, geçmişten bugüne kadar olduğu gibi, mesleki odaların ve sivil toplum kuruluşlarının kendi üyelerinin iradesiyle yönetilmesini esas almıştır. Partimizin herhangi bir meslek odası seçiminde aday belirlemesi, yönlendirmesi ya da taraf olması mümkün değildir; bundan sonra da olmayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Seçilen Başkanlara Tebrik Mesajı

Açıklamada, Gümüşhane Manifaturacılar ve Bakkallar Esnaf Odasının 2026 yılı olağan genel kurul seçimlerinin tamamen oda üyelerinin tercihiyle sonuçlandığı ve mevcut Başkan Yasin Zengin’in üyelerin teveccühüyle yeniden başkanlığa seçildiği kaydedilirken, ortaya çıkan bu demokratik sonucun saygıyla karşılandığı, Zengin ve yeniden seçilen Gümüşhane Kahveciler, Otelciler ve Lokantacılar Odası Başkanı İbrahim Bektaş ve yönetimi tebrik edilerek görev süresi boyunca esnafa ve şehre hayırlı hizmetler yapmaları temenni edildi.

Birlik ve Beraberlik Mesajı

MHP Gümüşhane İl Başkanlığı, önceliklerinin her zaman şehrin huzuru ve esnafın ortak menfaatleri olduğunu belirterek, siyasetin oda seçimlerinden uzak tutulması gerektiğinin altını çizdi. Açıklama, "Meslek odaları siyasetin değil, esnafın evidir. Bizim önceliğimiz her zaman Gümüşhane’nin birliği ve esnafımızın huzurudur" sözleriyle noktalandı.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *