Adaylarımız aynamız...

Seçimler yaklaşıyor. Aday adaylarının biri geliyor, biri gidiyor. Başvurular neticesinde Gümüşhaneli hiç tanıma fırsatı bulamadığı isimlerle haşır neşir oluyor. İsimlerin kalitesi de Gümüşhane kimliğinin ne kadar değerli olduğunu ortaya koyuyor.

Bizzat Gümüşhane’de yaşayan, bu şehrin her projesinde emeği olan, çamuruna basan, temiz havasını soluyan isimleri biliyoruz. Basınımızın içinden gelmesi hasebi ile Niyazi Karabulut’dan başlayarak İsmail Akçay, Abdulbaki Kara, Ernail Okur, Av. Ömer Ersoy Sözer,  Mustafa Canlı, Erkan Pelit, Av. Akın Demir isimleri; abimiz, arkadaşımız, dostumuz zaten. Saygıyı, sevgiyi ve teveccühü hak eden müstesna insanlar. Her biri Gümüşhaneli kimliğini hakkıyla taşıyan, çalışmaları ile şehrimizin daha yaşanabilir bir duruma gelmesi için emek ve zaman harcayan şahsiyetler.

Şehir dışında yaşayıp Gümüşhane Milletvekilliği için aday olan isimler için de aynı düşünceleri beslemek zorundayız.  Cihan Pektaş’ın  bu memleket için yaptıklarını görmezden gelmek mümkün müdür? Yüreğindeki Gümüşhane sevdasını kim inkâr edebilir? Yine iş adamımız Hasan Kulaksız’a, Prof. Dr Yusuf Devran’a , Erol Tekçe’ye kimin itirazı olabilir? Gümüşhaneli kimliğine değer katan bu isimlere de sonuna kadar hak ettikleri saygıyı göstermek, elimizden geldiği kadar destek vererek sahip çıkmak zorundayız.

Ya mevcut vekillerimiz. Her ikisi de siyasi arenada bizleri son derece iyi temsil etmiş, özel hayatlarından özverilerde bulunarak, tüm yaşantılarını Gümüşhane’ye, Gümüşhaneliye adamışlardır.  Eksik bıraktıkları, yanlışa düştükleri noktalar tabi ki vardır ancak kişilikleri,  tutarlı politikaları ile bu şehrin güzel insanlarının, en önemli örnekleri olmuşturlar.

Doç.Dr Kemalettin Aydın, vekil olarak görev aldığı sekiz yıllık süreçte, doktorluk dönemlerinde de olduğu gibi Gümüşhaneli ile yan yana olmuş, dertleri ile dertlenip, sevinçleri ile mutluluk duymuştur. Meclis çalışmalarından fırsat bulduğu her anı bizzat şehre gelerek, dağını taşını adımlayarak geçirmiştir. Sorunları yerinde tespit ederek çözülmesini sağlamıştır. Bu özellikleri ile her türlü takdiri ve desteği hak etmektedir.

Feramuz Üstün ise dört yıllık vekilliği süresince Gümüşhane kimliğini yukarılara taşımış, vatandaşların taleplerine karşılık vermek için geceli gündüzlü çalışmalar gerçekleştirmiştir. Vekilliği öncesinde olduğu gibi vekilliği sırasında da Gümüşhaneliye çözüm kapısı olmuştur. Teşkilat çalışmaları bazı kesimler tarafından eleştiriliyor olsa da siyasetin bu önemli unsuru, Gümüşhanelinin saygıdeğer kimliğini en üst seviyelere taşımıştır.

Bunun yanında aday adaylığı için ismi geçen birçok isim daha var. Adı geçen kişiler de Gümüşhane’ye ve Gümüşhaneliye yakışır özellikleri taşımaktadırlar.

Bu süreç içinde bizlere düşen görev ise, hangi partiden olursa olsun, bu yola çıkmış isimlere saygıda ve sevgide kusur etmemektir. Kim kazanırsa kazansın önemli olanın GÜMÜŞHANE olduğu unutulmamalıdır.

Bizler, birbirimize saygı ve sevgi beslemediğimiz sürece, mikro milliyetçilik hesaplarıyla adaylarımıza sahip çıkmadığımız sürece, kaybedenler tarafında yer almış oluruz.

Yolunuz ve yolumuz açık olsun…
YORUM EKLE