Gümüşhane Haberleri
2015-09-08 16:30:34

1 KASIM SEÇİMLERİNE DOĞRU

Alişan Ergin

08 Eylül 2015, 16:30

7 Haziran milletvekili seçim sonuçları 13 yıl aradan sonra milletimize koalisyon önerdi. Ancak uzun süren koalisyon arayışlarından bir netice alınamayınca Türkiye siyasi tarihinde bir ilk yaşandı. T.C. Anayasası ülkeyi tekrar bir seçim iklimine mecbur etti.

1 Kasım da halkımız siyasi tercihlerini kullanmak üzere sandığa gidecek. Bu seçim iktidar iddiasında olan siyasi partilerin zorlu bir sınavı olacak. Bu iddia mecliste iki milletvekili ile temsil edilen ilimiz için de ayrıca bir önem arz edecek.

İddialı partiler 7 Haziran’da kaybettiklerini geri almak için ciddi bir uğraş içinde olacaklardır. Seçim sonuçları bakımından Gümüşhane’nin Türkiye geneli için bir ölçü ve seçim göstergesi olduğunu düşünmekteyim. Adalet ve Kalkınma Partisi Gümüşhane’de iki Milletvekili çıkardığında 3 dönem iktidar olma imkânını yakalamıştı. Gümüşhane’de 7 Haziran seçim sonuçları farklı tecelli edince de AK Parti tek başına iktidar olma şansını yitirdi.

Seçime girecek siyasi partiler arasında bir tefrik yapmak niyetinde değiliz. Bir siyasi kanaatimiz olsa dahi siyasi partiler, bizim partilerimizdir. 1 Kasım seçim sonuçlarının ne getirip ne götüreceğini şimdiden tahmin etmek kolay değil. Ancak siyasi partilerin kazanmaları ve kaybetmeleri yapacakları yanlışlar ve doğrular üzerine kurgulanmıştır. Bir siyasi partinin merkez teşkilatındaki yetkili organları aday tespitinde objektif hareket etmeyip ildeki parti teşkilatı ve halkın düşündüklerini ve tasarladıklarının aksine bir karar verirse elbette aksine bir sonuç ortaya çıkacaktır.

Seçmenden kopuk, seçmene tepeden bakan, seçmenle diyaloğu zayıf olan isimlerden milletvekili adayı yaparsanız seçimde beklediğiniz sonucu alamazsınız. Siyaset; adam kazanma, müsbet sonuç alma işi ve sanatıdır. Kim akıllı çalışır, kim fazla koşarsa elbette seçimde kazanacaktır.

1 Kasım seçimlerinde ortaya güzel bir sonuç çıktığında şüphesiz bundan ülkemiz kazançlı çıkacaktır. Ülke olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. 2015 yılı ekonomik açıdan kaybettiğimiz bir yıl olarak görülmektedir. Cereyan eden terör olayları her gün yüreğimizi dağlamaktadır. Huzur ve güven ortamını sağlayacak güçlü bir iktidara ihtiyacımız var. 2 Kasım sabahı beklediğimiz ve arzu ettiğimiz bir sonucun ortaya çıkmasını gönülden temenni ediyoruz.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.