Gümüşhane Haberleri
2022-05-23 15:40:51

GENÇLİK

Hakime Zal

23 Mayıs 2022, 15:40

Z - kuşağı diyoruz ya işte o gençlik nerede ne yapıyor. Belki öğrenci, belki okulunu bitirdi işsiz ya da güzel hayalleri sadece hayal olanlar.

Gençliğine özlem duyanlar “ah be şimdi genç olsaydım”, “Hani gençliğim nerde? “genç olsam neler yapardım” gibi düşünebiliriz. O dönem için en güzel yıllar gençlik yıllarıydı. 

Zaman ve teknoloji bugünün gençliğini kendi çemberi içinde ve kısır döngü kıskacında eritiyor.

Aslında değişimin en çok izleneceği kesim gençler. Yaşam biçimleri,düşünceleri,inançları, değerleri. Bunları yakından takip edemediğimiz ve kontrolü bıraktığımız sürece elimizden kayan gençlere sahip olacağız.

Bugüne geldiğimizde ben çok endişeliğim Neden? diye sorarsanız aslında cevap çok uzak değil.

Çok donanımlı cv’si veya varlıklı aileye sahip olmayan gençlerin vay haline.

Maalesef konuştuğum birçok genç hayattan ümitlerini kesmiş. Kimileri üniversiteyi bitirmiş iş arıyor, kimileri erken para kazanma hevesi ile kripto paraya bel bağlamış yada kendini eve kapatarak bilgisayar ve cep telefonu ağına sıkışmış durumda. 

Bahsettiğim gençler için; Tatil yapmak, ülkeyi gezmek ve yurt dışına gitmek gibi düşünceleri ancak hayallerde kalıyor. 

Ve en acısı uyuşturucu batağında olanlar. Ya hapiste ya dışarıda baygın. Ah be gençlik eriyor göz önünde.

Merak edilen ise sorumlu kim? olmalı. 

Tabi ilk olarak ağır ekonomik şartlar olarak düşünüyorum. Aile ve çevresel faktörler de çok etkili. Ancak istihdam edilemeyen gençler farklı arayışlar içine girerek hayatlarını heba ediyor. Velhasıl gençler gençliklerini yaşayamıyorlar.

Büyük kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir”sözü muhtevasında; sorumlu, bilinçli, hedefli, araştırmacı, millet ve vatan sevgisi ile ülkeyi kalkındıracak işlere imza atan gençler yetişmelidir. Herkesi dinleyebilen, siyasi meselelerden tutun kültürel sorunlara kadar her konuda tarafları dinleyebilen ve çözümün parçası olmaya çabalayan gençlere sahip çıkılmalıdır.

Bu potansiyele sahip gençlerin mutlaka elinden tutulmalıdır. Ailelere Sivil Toplum kuruluşlarına ve yönetim kademelerine bu anlamda büyük sorumluluk düşmektedir. Bu sorumluluğu yerine getirmeye mecburdurlar.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.