Gümüşhane Haberleri

Özel İdare'den Tarıma Bir Destek Daha

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurum olarak üreticiye tohum desteği sağlayacaklarını söyledi.

Gümüşhane İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurum olarak üreticiye tohum desteği sağlayacaklarını söyledi.

Özel İdare olarak büyük bir değişim ve gelişim sürecindeki Gümüşhane’de görev alanı ile ilgili ihtiyaç ve sorunları gidermeye yönelik iyileştirici faaliyetleri imkanlar ölçüsünde ve öncelik sırasına uygun olarak yürütmeye çalıştıklarını belirten Akdoğan, bu kapsamda geçtiğimiz günlerde süt üreticilerine yönelik aldıkları süt toplama ve nakil aracının ardından bu kez de İl Genel Meclisinin aldığı kararla 2014 yılı için Gümüşhane’de ki üreticilere 135 bin liralık tohum desteği sağlayacaklarını kaydetti.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu yıl yaşanan tohum sorununda tarımla uğraşan vatandaşların sorunlarına bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla Özel İdare imkanları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa ‘yüzde 50’si sizden, yüzde 50’si bizden’ kampanyası düzenlediklerini belirten Akdoğan, tohuma ihtiyaç duyan çiftçilerin il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.

Kurum olarak bu yıl silajlık mısır tohumuna 40 bin, yonca tohumuna 70 bin ve patates tohumuna da 15 bin lira olmak üzere toplam 135 bin liralık tohum desteği sağlayacaklarını belirten Akdoğan, bütçe imkanları doğrultusunda peyderpey bu tür katkılara devam edeceklerini söyledi ve ödenek temini noktasında katkı sağlayan Vali Dr. Yusuf Mayda, Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün ile İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.