Gümüşhane’de bir devir daha sona erdi

Gümüşhane’de 2009 yılında ilk külçenin döküldüğü Demirkaynak köyündeki Koza Altın Mastra İşletmeleri Altın Madeni, bugün itibariyle resmi olarak faaliyetlerine son verdi.

Gümüşhane’de bir devir daha sona erdi

Geçtiğimiz aylarda kent merkezindeki Gümüştaş Madenciliğin kapanmasının ardından bugün de Koza Altın İşletmeleri A.Ş. tarafından Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen bildiriyle 30 Nisan 2024 tarihi itibariyle Koza Altın İşletmeleri Mastra Altın Madeninin faaliyetlerinin durdurulduğu bildirildi.

Demirkaynak köyünde 2009 yılında ilk altın üretimini yapan, FETÖ/PDY terör örgütüne yakınlığı nedeniyle önce Kayyuma ardından da Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen Koza Altın İşletmelerinin son dönemde rezervinin tükenmesi, yeni işletme sahalarının alınamaması nedeniyle sık sık kapanacağı gündeme geliyordu.

Daha önce kapanmayacağı söylenen hatta son günlerde Kürtün ilçesine bağlı Yaylalı köyü yakınlarında yeni saha aldığı ifade edilen Koza Altın’da kurumda kalan 175 kişinin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına denk gelen durumda akıbetlerinin ne olacağı merak konusu oldu.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada eski adı Mastra olan köyü ilçe olarak belirtmesi de manidar olarak nitelendirildi.

Koza Altın’ın kapatmayla ilgili KAP’a yaptığı açıklama şu şekilde:

“Yönetim Kurulumuz,

Gümüşhane İli Demirkaynak Köyü Mastra ilçesinde bulunan "Koza Altın İşletmeleri A.Ş. Mastra Şubesi"nde işlenen cevherin tükenmiş olması ve yeni cevher keşfi yapılamaması nedeniyle, ilgili işletme faaliyetlerinin 30.04.2024 tarihi itibariyle durdurulmasına karar vermiştir.

Gümüşhane Mastra Projesinde, 2021 yılında 8.329 Ons (toplam üretimin %3,39'u), 2022 yılında 6.836 Ons (toplam üretimin %3,52'si) ve 2023 yılında 10.455 Ons (toplam üretimin %7,38'i) altın üretimi gerçekleştirilmiş olup, 2024 bütçesinde üretim hedeflenmemesi nedeniyle, mevcut sabit kıymetlere yapılacak giderler dışında harcama yapılmayacaktır.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.  

Saygılarımızla.”

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2024, 13:58

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatan Sevdalısı Asena ♥️
Vatan Sevdalısı Asena ♥️ - 3 hafta Önce

Hayırlısı Vatan Millet İçin İyi Niyetlerle Çalışılmalı İyi Niyetler Vatanımızın Milletimizin Hayrına Olacak Bir Devir Son Bir Devir Yola Devam ♥️

Kamil Odacı
Kamil Odacı - 3 hafta Önce

Bu ülkede yapılacak her yatırıma çıkarılacak her madene itiraz eden çevrecilik adına hareket eden medyaya ve o bölgedeki yandaşlarına duyrulur

SIRADAKİ HABER