Gümüşhane Haberleri

TBB Başkanı Sağkan Gümüşhane’de

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Gümüşhaneli hemşehrimiz Av. Erinç Sağkan bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Gümüşhane’ye geldi. 

Sağkan ilk olarak Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret etti. Daha sonra Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’i makamında ziyaret eden TBB Başkanı Sağkan son olarak Gümüşhane Adliyesi’nin yeni binasına gitti. 

Burada Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcısı Veli Ecir ve Adalet Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü’yü makamında ziyaret eden TBB Başkanı Sağkan, Gümüşhane Adliyesi yeni binasında açılan ve 26 Temmuz 1995 tarihinde bürosunda kendisine düzenlenen suikast sonucu hayatını kaybeden Gümüşhane Baro Başkanı Av. Ali Günday’ın ismini taşıyan Avukat Bekleme Odası’nın açılışını yaptı. 

Gümüşhane’ye gerçekleştirdiği ziyaretten ötürü mutluluk duyduğunu dile getiren TBB Başkanı Sağkan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“En yüksek perdeden karşı çıkarız”

Şanlıurfa’da gerçekleştirilen panele, avukat Cemile Didem Karaboğa’nın gönüllü olarak katıldığını söyleyen TBB Başkanı Erinç Sağkan, “Bir meslektaşımız bir kuruma kendi meslek alanı ile ilgili eğitim vermeye gidiyor. Burada önemli olan aslında vermek istediği eğitimin neye tekabül ettiği ve bir avukatın eğitim verirken gönüllülük ile gittiği bir kurumda etek boyu üzerinden bir tartışma yaşanmasıdır. Türkiye’nin bu tartışmalardan neler çektiğini ve bu tartışmaların Türkiye’yi modern dünyanın dışına ne kadar ittiğini hepimiz biliyoruz. Bir meslektaşımıza yönelik böyle bir tavra en yüksek perdeden karşı çıkarız. Sadece meslektaşımıza yönelik değil, biz bu ülkede artık kimsenin kılığına kıyafetine inancına yönelimine her ne olursa olsun karışılmasına karşıyız ve karşı durmaya da devam edeceğiz” dedi. 

“Seçimleri kaybetmenin travmasını atlatamamış”

Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun TBB ile ilgili, “TBB'nin hedefi Erdoğan'ı devirmek” açıklamasına da cevap veren Sağkan, “Türkiye Barolar Birliği olarak Genel Kurulu’ndan hemen sonra bir söz vermiştik bu ülkede hiçbir avukat hiçbir baro yalnız değildir, hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmasın diye. Biz bu sözü kanundan aldığımız görev ve yetki çerçevesinde yerine getirmeye çalışan bir meslek örgütüyüz. Sayın önceki dönem birlik başkanımız, seçimler kazanılır kaybedilir ancak 6 aydır seçim kaybetmenin travmasını atlatamamış olmayı kamuoyunun takdirine bırakmak gerekiyor. Sayın birlik başkanı konuşmasında kendisini sayın cumhurbaşkanı ile eşitleyen bir söylemde bulunduğunu görüyoruz. Bu travmanın bu noktaya kadar evrilmiş olmasını kendim adına üzüntü verici olarak buluyorum. TBB’nin siyasi iktidarlarla hiçbir zaman bir alıp veremediği durum olamaz. TBB hukukun üstünlüğünün sağlanmasında garanti merkezi olan bir kurumdur” diye konuştu.

Yorumlar (1)

Sadık KOCA 2 Yıl Önce

Sayın TBB başkanımızın adaleti halkımıza eşit olarak dağıtılmasında büyük katkısı olacağına inancım sonsuzdur

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.