Gümüşhane Haberleri
2021-02-09 21:23:38

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN

Mevlüt Ergin

09 Şubat 2021, 21:23

Yaklaşık yarım asırdır ülkemizi bölmek, parçalamak amaçlı; daha vahimi; milletimizin birliğini, dirliğini bozarak ayrıştırma amaçlı bir kısım emperyal güçlerden beslenen terör örgütlerine karşı savaş vermekteyiz. Asıl amaçları, yerli işbirlikçi vatan hainlerinin de destekleriyle cumhuriyetin kuruluş felsefesinden, Atatürk’ten, ulus devletten, üniter yapıdan vaz geçirerek uzun vadede sinsi adımlarla ülkeyi bölüp parçalamaktır.


Yüce Allah buyurdu ki; "Benim bir ordum vardır, onlara Türk adını verdim, doğuya yerleştirdim. Âleme düzen ve adâlet sağlamaya memur kıldım''(Divanı Lûgat-it Türk. Sayfa 292)

Değerli dostlar gerçektende bunca hainin, darbecinin, kahpenin hedefinde olup, bunca iç ve dış düşmana sahip başka bir milletin ayakta kalma şansı yoktur.  Bütün kahpeliklere, hile ve tuzaklara rağmen Türk'ü Anadolu'dan atamıyorlarsa bunun mutlak bir sebebi olmalıdır.

Hıristiyan coğrafyası olan Anadolu'yu şehadet kanlarıyla Müslüman coğrafyası yapmasının karşılığı olarak Anadolu'nun tapusu Allah tarafından ebedi olarak Türk milletine verilmiştir. Allah'ın Türk'e verdiği bu tapuyu bozmak için var güçleriyle her türlü kahpeliği yapanlar bu emellerine nail olamayarak hüsran yaşayacaklardır.

Hakikaten binlerce yıllık tarihi içinde dili, kültürü, töresi, dini inançları ile yaşayan, asla ve asla zulmetmeyen, hâkimiyet sahasında hayat süren insanların soyu sopu, inancı ne olursa olsun onların da mal, can ve namus emniyetlerini garanti altına almayı insani bir görev bilerek yaşayan, kıyamete kadar da yaşayacak olan Türkler, Cenab-ı Allah c.c. tarafından seçilerek İslâm’a ve mazlum milletlere muhtar kılınan mübarek ve müstesna bir millettir.
“Tanrı Türk’ü korusun ve yüceltsin” sözü de dünyanın bütün mazlumlarına yapılmış çok güzel bir duadır ve bu duaya karşı çıkanlar da ayrı ayrı bir insanlık düşmanı, şeref yoksunu, soyu sopu şaibeli Türk düşmanından başkası değildir.

Ünlü edebiyatçı Cemal Kurnaz’ın  dediği gibi, Türk olmak; soylu, asil ve yüksek karakter sahibi, yaratılışında kendisine bahşolunan Nefha-i İlâh-i’nin şuurunda, adâlet ve merhamet ehli, cesur ve cömert olmak demektir. Türk olmak, tevhidi Türk üslûbuna büründürmektir. Tekbiri Itri gibi söylemekten; ezanı, Kuran'ı İstanbul tarzında dinlemekten zevk almaktır. Ayağını kıbleye doğru uzatmamak. Kuran'ı belden aşağıda tutmamak. Nimete hürmet etmek. Sofradaki ekmek kırıntılarını parmağıyla tek tek toplamaktır. 

Türk olmak büyük bir şereftir ve böyle yüce bir milletin teminatı da Türk gençliğidir. Geleceğinin ümidi, yarınlarımızın teminatı Türk gençliği. Onların maddi ve manevi manada eğitimine büyük önem vermeliyiz. Zira, bir milletin gençliğine, yarınları için yetiştireceği insanlarına yapacağı yatırım, yatırımların en değerlisidir

Yorumlar (2)

Osman Nebioğlu 3 Yıl Önce

Türklük şuuru ve bilincini bilmek İslam ahlak ve faziletini yaşamak, ve yaşatmak geleceğimizin teminatı genç nesillere aktarmak en önemli vazifemiz olmalıdır.özellikle eğitimci olarak bu görev öncelikli olarak mevlüt kardeşim sizlerindir. Değerli köşe yazın için teşekkürler.

mevlüt ergin 3 Yıl Önce

ben teşekkür ederim değerli abim...baştacısın

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.