AR DAMARI

“Edep ilimden önce gelir”
Hz Ömer

Hemen her yıla damga vuran olaylar vardır ki Rabbim her daim beterinden korusun duasıyla yazımı kaleme almak istiyorum.

Eşref-i mahlûkat olarak bilinen ve yaşayan biz insanlar gözü bir türlü doymak bilmeyen, nefsinin esareti altında gününü hezeyanla geçirmekle, sürekli mal, şöhret ve günah biriktirmekle meşgul, ahirine yaklaştıkça günahlarından kaçıp tövbe etmek yerine daha da batmanın eşiğinde bir biçare mahlûkat.

Avrupa’da hayvanat bahçesini gezerken büyük bir kapının üstünde “burada dünyanın en tehlikeli canlısı bulunmaktadır” yazdığını gören insan içeri girdiğinde kocaman bir aynada kendi suretini görmüştür.

Evet, dünyanın en tehlikeli varlığı ne yılan, ne aslan, ne kurt ne de başka bir şey. En büyük canavar insanın ta kendisidir. Niye mi?

Küçücük bir çocuğu taciz eden, kadına şiddet uygulayan, insanı hunharca katledip parçalara bölen, kendisine sunulan imkânlara sırt çevirip kendi milletine silah sıkan, düşmanla işbirliği yapan, hemen her fırsatta devletine, bayrağına ve mukaddesatına küfreden, ülkemizin can damarı oksijeni ormanları yakıp yıkan insandan başka bir şey midir?

Covid 19 belası, orman yangınları, deprem, sel felaketleri, terör, zulüm, savaş, türlü hastalıklar ve daha ismini sayamayacağım yüzlerce belanın başında da sonunda da maalesef insanı görmekteyiz.

Ki insan özünden ve imanından gitgide uzaklaştıkça felaketler adeta yağmur misali üzerime düşmeye devam etmektedir. İslam’dan, ahlaktan, örf ve adetlerimizden, kişiliğimiz ve kimliğimizden ve hatta insanlığımızdan uzaklaşan bizlere her türlü bela adeta hak hükmünü almaktadır.

Bugün çıplaklığı, vatan hainliğini moda sayan beyinlerin günahlarını masum halklar çekiyor maalesef. Duadan uzak biz insanlar ar damarını da çatlattıktan sonra her türlü felakete adeta müstahak olmuşuz demektir.

Vakti zamanında yazdığım bir şiirde “ar yağmalı kardan önce” demiştim. Bugün her türlü çıplaklığı, fuhşiyatı, haramı, iltiması, sapıklığı, mazluma zulmü ve daha birçok menem hastalığı hoş görenler Rabbim’in daha birçok belasını beklemeye devam etsinler.

Tek rehberimiz Kuran’ı Kerim’i okumayanlar, okuduğunu anlayamayanlar birçok milletin hangi sebeplerden dolayı yerle yeksan olduklarını anlayamazlar şüphesiz.

Dün Lut ve Ad kavminin başına gelenlerin sebeplerini idrak edemeyenler, bugün toplumun adeta kangreni olan kadın kadına, erkek erkeğe ve daha beteri ilişkileri masum görmeye devam ediyorlar maalesef.

Bugün okullarımızda değerler eğitimi gerçek manada verilmeden evvel anne babalar, öğretmenler, idareciler ve toplumun her kesimi davranışlarıyla, yaşamlarıyla gerçek manada örnek olmalıdırlar.

Bizi biz yapan sağlam bir iman, gerçek bir ahlak, samimi bir vatanseverlik, içimizde yeşeren merhamet, gerçek ve sağlam bir adalet anlayışı, hoşgörü ve edepten başka bir şey değildir.

Eğer bir toplumun ar damarı çatlamışsa yapılacak başka da bir şey yoktur.

YORUM EKLE
YORUMLAR
kenan okumuş süleymaniye
kenan okumuş süleymaniye - 3 yıl Önce

HOCAM ECDAT NE DİYOR EDEP YAHUU