BİR BAŞARI HİKAYESİ: 'ŞİRAN AKADEMİ SPOR' (!)

Birkaç hafta önceydi. Akşam vakti cep telefonum çaldı.

Arayan bilinmeyen bir numaraydı. Merakla telefonumu açtım.

“Hüseyin Bey merhaba…Ben Şiran Akademi Spor Voleybol takımının Kulüp Başkanı Ersin Şahin. Eskişehir’e geliyoruz.1.Lige yükselme maçları için. Eskişehirdeki Gümüşhaneliler Derneği olarak desteklerinizi bekliyoruz…”

Birkaç dakika süren telefon görüşmemiz bitince Şiran ilçesi hafızamda canlandı…

Diğer ilçeler de var ama Şiran gönlümde hep farklı yerdedir. Anıların hatıralarım var burada.

Öyle ki çok küçük yaşta rahmetli babamın Yatılı Bölge Okulu yapılırken görevli olarak gittiğinde çocuksu isteğimi geri çevirmeyerek beni de yanına alıp götürmesi düştü zihnime…

Bir hafta birlikte zaman geçirmemiz ve Gümüşhane’ye dönüşte bana Şiran’dan sevdiğim oyuncakları aldığı günleri hatırladım.

Ayrıca yıllar sonra çocuk olarak gidip oyunlar oynadığım bu şirin kasabaya, Gümüşhane de görev yaptığım memuriyet yıllarında özellikle 1999 yılında o zamanki adı Köy Hizmetleri olan kurumun ilçe şantiye şefliği göreviyle hizmet ettiğim günlere uzandım.

İlçenin birkaç kilometre uzağında bulunan şantiye binasına ve sahasına yapmış olduğumuz hizmetler, diktiğimiz ağaçlar geldi gözümün önüne…

Ben bu düşünceler içerisinde iken ne kadar süre geçti bilmiyorum, evimizin küçük üyesi Haktan Hasan’ın “Baba bu soruyu çözer misin?” sorusu ile kendime geldim.

Evet, başarısından düne kadar hiç haberdar olmadığımız bir ilçe takımının Eskişehir’de destanlaşan öyküsü…

Mütevazi bir ilçenin takımı olarak grubunda şampiyon olup Eskişehir’e 1.Lige yükselme maçlarını birincilikle kazanıp hayallerini gerçeğe dönüştüren bir voleybol kulübü…

Birkaç sene önce kurulan Şiran Akademi Spor, elde ettiği üstün başarılarla isminde taşıdığı üniversitelerin spor akademilerinde doktora tezi olabilecek nitelikte bir başarıya ulaştı. Hem de çok kısa zamanda.

Kurulduğu ilk yılda şampiyon olup, Voleybol 2.lige çıkması yetmedi ardından bu Ligi de şampiyon olarak bitirip Eskişehir’e gelerek final maçları oynamaya hak kazanması inanın her takımın harcı değil.!

Eskişehir’de son final maçı öncesinde sohbet ettiğimiz kulüp başkanı Ersin Şahin Beyin anlattıkları bu başarıya ait ipuçları veriyor bizlere.

Ülkemizde sporla uğraşan birçok kulüp başkanının sporla ilgisi olmamasına rağmen sırf parası ya da kariyeri var diye o koltuklarda oturmasının tam aksine, Şiran Akademi Sporun kulüp başkanı sporun içinde olan bir eğitimci.

Doğup büyüdüğü topraklara 11 (Onbir) inanmış arkadaşıyla spor kulübü kurarak hizmet etmeye çalışan mütevazi bir öğretmen aynı zamanda.

Gördüğüm kadarıyla zor ve kısıtlı bütçe ve imkanlarla Ersin Bey bu işi hakkını vererek yapıyor. Eşine az rastlanan Liyakatli, fedakâr ve dürüst bir yönetici. Keşke her kulüpte böyle idareciler olsa!

Düzgün ve kaliteli bir insan. Takımın psikolojisini ve gençlerin durumunu iyi biliyor ve yakından takip ediyor. Ömrü ve meslek yaşamı gençlerle geçiyor.

Bu durumda başarıyı beraberinde getiriyor elbette.

Bakın Ersin Şahin Başkanın maç öncesinde neden bu işe baş koyduğunun gerekçesini bize anlattığı sözlerine: ”Gençlerimizi sağlıklı ahlaklı bireyler olarak yetiştirmek, kötü alışkanlıklarından uzak tutmak, ülkemize yaralı gençler yetiştirmek, amacıyla bu kulübü Şiran’da kurduk. Kulübümüzün kuruluşu Temmuz 2018.Çok kısa zamanda bu başarıyı yakalayan oyuncularımı teknik ekibimi ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bize destek olan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Sezon başındaki hedefimizi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Ligde Ankara’dan altı takım, Erzurum’dan, Giresun’dan iyi oyuncularla kurulu takımları geride bırakarak buralara geldik. Başarı tesadüf değil. Çok çalışıyoruz. Yolumuza emin adımlarla devam ediyoruz. Gümüşhane’mizi Şiran’ımızı ülkemize, dünyaya tanıtıyoruz. Oyuncularımızla gurur duyuyoruz.”

Bu samimi düşüncelere/duygulara katılmamak elde değil. Torul’dan sonra Şiran İlçesinin tarihinde böyle üstün bir başarı elde etmesi izahtan varestedir.

Eskişehir'de oynanan Play Off Grup Maçlarında yarı final ve finalde tüm maçlarını kazanarak 1.Lige yükselmeleri spor kamuoyunda sevinçle karşılandı.

Özellikle izlediğim İstanbul Yeniköy Spor maçı hafızamda yer etti.

Bu maçı Ersin Şahin Beyle yan yana izledik. Korona virüsü nedeniyle seyircisiz oynanan maçta yönetim kuruluna verilen sınırlı sayıda izleyici kontenjanından faydalanarak salona girebildik.

Karar gereği çok sayıda izleyici salona alınmadı.

Spor müsabakalarında seyirci olmalı. Seyircisiz oynanan maçlar “tuzsuz yemek” gibi tat vermiyor kimseye.

Boş tribünler önünde Eskişehir Şehit Anıl Gül Kapalı Spor Salonunda Şiran Akademi Spor, rakibi İstanbul Yeniköy Sporu hiç set vermeden 3-0 gibi net skorla yenmesi maç sonunda spor salonun bayram yerine çevirdi.

Bizler salonda binlerce izleyici ekran karşısında bu coşkuya ortak oldu.

Şiran’dan final maçını izlemeye gelen yönetim kurulu üyeleri ile yakınlarının maç boyunca verdikleri destek ve maçın sonunda tavan yapan coşkusu görülmeye değerdi.

Bir yandan maçı izlerken diğer yandan takım hakkında kulüp başkanı Ersin Şahin Beyden bazı bilgiler aldım. Oyuncular arasında birkaç tane Şiranlı oyuncunun olduğunu söyledi.

Kulübün sürekliliği için altyapıya ağırlık vereceklerini ve bu yönde çalışmalarının olduğunu sözlerine ekledi Ersin Başkan.

Maç içerisinde 15 Numaralı oyuncu aynı zamanda takım kaptanlığı da yapıyor Fatih Ulusoy. Dikkatimi çekti. Kule gibi maşallah. Boyu 2.10’nun üzerinde. Salonda ondan daha uzun oyuncu yoktu.

Ersin Başkana bunu sordum. Samsunlu olduğunu ve uzun süre milli takımda oynadığını çok tecrübesinin olduğunu belirtip takıma liderlik/abilik yaptığını sözlerine ekledi.

File dibinde/hücumda hatasız oynadı. Uzun boyuyla gelen her topu sayıya çevirdi.

Yine 10 numaralı oyuncu Mert Şeker. Müthiş bir performans sergiledi. Smaçlardan bir tane kaçırmadı. Hepsini tek tek tebrik ediyorum.

Ve diğerleri…Burak, Onur, Onurcan, Enes, Batuhan, Oğuzhan, Ceyhun, Orhan, Onur, Eyüphancı hepsi birbirinden kaliteli oyuncular.

Takımın hocası yıllardır voleybolun içinde bulunan birçok şampiyonluk yaşamış bir isim Ümit Terzi.

Maç boyunca hep ayakta. Bir dakika yerine oturmadan maçı bitirdi. Bu başarının mimarı. Kutluyoruz.

Eskişehir’de bizlere bu heyecanı yaşatan Şiran Akademi Spor ailesine çok teşekkür ediyoruz. Onlar üzerlerine düşen vazifeyi en iyi şekilde yaptılar. Şimdi vazife sırası Gümüşhaneli seçilmiş ve atanmış yöneticiler ile bu takıma destek olacak iş adamlarında.

Az zamanda çok işler başaran bu takım desteği fazlasıyla hak ediyor. Tüm zorlukları aşarak inancın zaferiyle yükseldiğin 1.Ligde yolun açık, başarıların daim olsun Şiran Akademi.

YORUM EKLE