BÖYLE OKUL GÖRMEDİM !

Bu yaşıma kadar yazarlığın ötesinde bir veli olarak sayısını bilmediğim kamuya ve özel sektöre ait çok okul gördüm.

Gördüklerimin içerisinde nezih, güzel okullar elbette vardı.

Ancak geçtiğimiz gün gördüğüm, önceki gördüklerimden çok ama çok farklıydı. Kıyas dahi yapılmayacak nitelikteydi.

Böyle bir okulun varlığından haberdardım. İkili sohbetlerimizde Nadir Bey hep bahsediyordu. Ancak bir türlü görme şansım olmamıştı.

Yolunuz benim gibi bir gün Eskişehir Organize Sanayi Bölgesine düşerse son derece çağın teknolojik imkanlarıyladonatılmış, göz kamaştıran mimarisi,muhteşem derslikleri…Hangi birisini anlatayım bilemedim.

İşte bu okul, Makine ve Tasarım Teknolojileri,Elektrik-Elektronik Teknolojileri,Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi,PlastikTeknolojileri,Metal Teknolojileri bölümlerinden oluşuyor.

Kazanç amacı gütmeyen, sınavla öğrenci alan eğitimin ücretsiz olduğunu belirtmeliyim.

Eskişehir Organize Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli Beyin “En büyük hayalimdi” dediği “Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”nden bahsediyorum.

Daha ilk girişten itibaren çok farklı bir okula geldiğimi anlamıştım.

Heyecan vericiydi…

Her yer pırıl pırıl.Zemin kaplamaları,duvarlar,koridorlar,derslikler,kapılar,pencereler,atölyeler,tezgahlar, konferans salonu,sergialanı,laboratuarlar,aletlergözlerime inanamadım.

Eskişehir sanayicisine yakışan bir okul olmuş gerçekten.Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Eğer sizde hala görmediyseniz birkaç saatinizi ayırın ve bu muhteşem ilim irfan merkezini, o gençlerin yüzündekipırıltıyı, öğretmenlerinin heyecanını görün derim.

Bize okulu gezdiren ve tanıtan Başkan Vekili Metin Saraç Beyi dinlerken ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti ilanından sonra yaptığı yurt gezilerinde Anadolu halkının kendisinden “okul ve yol”istediğini düşündüm bir anda.

En iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu bilmeyenimiz yoktur.

Okulu bir süre gezdikten sonra hayalini gerçeğe dönüştüren ve bu kadim kente mükemmel bir eğitim merkezi kazandıran OSB Başkanı Nadir Küpeli Beyin şu cümleleri daha da anlamlı oldu benim için;“Apartman dairelerinden okula dönüşmüş üniversiteler olduğunu düşündüğümüz zaman bu kampusun bu binaların hele hele meslek lisesi olarak ne anlama geldiğini daha iyi anlıyoruz.Organize sanayi bölgesi yönetimi olarak son yıllarda yaptığımız yatırımların ete kemiğe bürünmüş halidir.Aslında gerçekleştirdiğimiz bir çok yatırımların çoğuda gözle göremediğimiz yatırımlardır.Bunlar toprak altında kalan yatırımlar.Her yıl kilometrelerce uzunluğunda altyapı çalışmaları yapıyoruz.Bunlar doğalgazdan elektriğe,internettenatıksu,temizsu  hatlarını sanayicilerimizle buluşturuyoruz.Bütün arkadaşlarımla birlikte zaman mefhumu olmadan 3,5 yıldan beri  çalışıyoruz.Bu çalışmaların da meyvelerini alıyoruz.Dünyanın en büyük beyaz üreticisi firmalarından olan Haier’i  girişimlerimizle  Türkiye’deki yatırımını Eskişehir’imize yapma kararı aldı. Binden fazla kişinin çalıştığı bir kurum oldu.”

Nadir Bey’i dinledikçe Anadolu’da ilklerin şehri olan Eskişehir’e böyle bir okul kazandırdığı için ne kadar teşekkür etsek azdır.

Nadir Bey,Türkiye’nin en büyük ikinci organize sanayi bölgesini başarıyla yönetiyor. Bu doğrultuda nitelikli işlere imza atıyor.

Gördüğümüz kadarıyla çok proaktif bir yönetim tarzı uyguluyor.

Çalışkanlığını dürüstlüğü ile taçlandırdığında böyle güzel örnek eserler ortaya çıkıyor.

Sayın Küpeli, çağımızda eşine az rastlanan dürüst,çalışkan,kul hakkı yemeyen ve yedirmeyen,vatan ve memleket sevdalısı inançlı bir yöneticimiz.

Allah ömrüne bereket versin.

Keşke aynı okulun benzeri tüm illerimize de yapılsa!

Minnettarız.

Bu noktada Hz.Ali Efendimizin çağları aşıp gelen şu sözü hatırıma geldi.” “Çocuklarınızı yaşadığınız çağa göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirin.”

İşte Nadir Beyin heyecanı, bakış açısı ve vizyonubu düşünceyle örtüşüyor. Gençlere ve onların geleceklerine yatırım yapıyor.

Sözü kendisine verelim:

“Sizleri ağırladığımız bu okulumuz benim 2009 yılından beri içinde bulunduğum bir süreç.Hayalini kurduğum bir süreç.2017 yılında yönetimi devraldıktan sonra arkadaşlarımızla hızlı bir aksiyon almak gerektiğini söyledik.Kısırçekişmelerden de böyle kutsal bir işin faydalı bir mekanın kazandırılmasının ertelenmesinin doğru olmadığını düşündük.Sınav ve Belgelendirme Merkezinin öncelikle okul olarak açılmasını kararlaştırdık.Arkasından da bu kampüsü inşa edelim dedik.İyikide böyle yapmışız.Hiç öngörmediğimiz 2020 yılı başındaki Covid salgını başladı.Biz 100 kişilik okula başlamamış olsaydık %90 engellenecektik.Bu okul bugün hayata geçmiş olmayacaktı.Eskişehir’in sanayisine nitelikli iş gücü sağlamak için çıktığımız yolda 9 Eylül 2019 yılında 100 öğrenciyle başladığımız süreç bugün 763 öğrenci ile devam ediyor.Dört yılın sonunda da inşallah 1530 öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.Bu demektirki Eskişehir’imize yılda 350 tane iyi yetişmiş iş gücü kazandıracağız. Bu biz sanayiciler için önemli hedefler.Okulumuzun her bölümüne ciddi emekler sarf edildi.Ciddi zaman harcandı.Özellikle yönetime,yönetim kurulumuzda  okul ile ilgili kurucu temsilcimiz Başkan Vekilimiz Metin Saraç Beye çok teşekkür ediyorum.Çok emeği var….”

Evet…Başka söze ne hacet.

Kaliteli, üretimin gerçek aktörleri olan iyi yetişmiş meslek lisesi mezunlarına bu kadim coğrafyanın çok ihtiyacı var başkanım.

Bu okul Eskişehir’e çok yakıştı.

Bunun bir sonraki adımı olan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerin ihtiyacına yönelik bir diğer hayaliniz olduğunu bildiğim “Butik Üniversite”yidebu kadim kente kazandıracağınız günleri görmek dileği ile…

YORUM EKLE