Depremzedelere yardım ortak paydamız

Asrın felaketine maruz kalan 10 İl'imizdeki canlarımıza destek olma noktasında tek yürek olan yüce milletimiz bu afet karşısında asil duruşu ile gereken yardımları yapmada adeta yarış halindedir. Öyle ki yardım konvoylarının çokluğu nedeniyle araçlar şehir girişlerinde bekletilmekte hatta istek yapılınca bölgelerinden çıkış yapılsın diye de tembih etmektedirler.

Depremzedelerin imdadına yetişmek için canla başla çalışan devlet kurumları ve özeldeki yurttaşlarımızın bölgeye intikalleri konusunda geç kalınmadı ancak uzak oluşu nedeniyle zorunlu gecikme olmuştur. Büyük çaba harcandığı gerçektir. Bu gerçek bir mecburiyettir, devletin ise başta gelen görevidir.

Örneğin Hatay’daki afete ilk destek yakın olan Adana’dan verilmesi lazım ama Adana’da aynı felaketle karşı karşıya. Gümüşhane’den çıkan ekip saat sabah 05.00 civarında çıkış yaptı ama Adıyaman'a 7 saat sonra varabildi. Buda alınan önlemlerin zamanında ve etkili biçimde alındığına örnek teşkil eder. 

Gerçekte afetzede illere diğer il Valilerinden ve merkez Valilerinden görevlendirmeler yapıldı. Bu Valiler illerinin tüm imkanları ile görevli oldukları il ve ilçelerinde hizmet yürütüyorlar. Öyle ki bazı İllerde ve büyük ilçeler de iki vali bile var.

Hasılı devlet millet işbirliği üst düzeyde devam etmektedir. Tv lerden izliyoruz ve telefonlardan öğreniyoruz.

Küçük ölçekli Gümüşhane’miz den inanılmaz destek var. Çünkü ortak paydamız yardım.
Valimiz Kamuran Taşbilek’in deprem saatinden hemen sonra AFAD müdürlüğünde karargahını kurarak yaptığı organizasyon ile AFAD müdürü Mesut Bayrak' başkanlığındaki ekibi daha kuşlar uyanmadan yola çıkararak bölgeye intikal eden ilk ekipler arasında yer almasını sağlamıştır.

Ve Adliyemizin, GTSO Başkanı sayın İsmail Akçay’ın, Belediye Başkanı Ercan Çimen’in diğer ilçelerimizdeki genel ve yerel yönetimlerin gayretleri var. Prefabrik ev yapanlar, odun ihtiyacını karşılayan Torul ilçemiz, 70 kişiyi konuk eden Şiran ilçemiz, üniversitemiz, iş adamı Ramada Otel sahibi Zekai Araz’ın Kahramanmaraşlı iki aileye otelini açması, bir tır yaşam malzemesi, 450 battaniye ile verdiği destek.

Gümüştaş, Dabağlar, Ustaoğlu Group, Olay Gazetesi Muaammer Şeker, İzmit'ten İdris Çimen iş makineleriyle destek olan hemşerilerimiz. Ayrıca Hayme Ana Kız Meslek Lisesinin Fırını bölgeye ekmek için devrede. Çokluğu nedeniyle adlarını sıralayamadığım ayni ve maddi destek verenlere teşekkür borcumuzu yineleyerek Gümüşhane bu hizmette marka oldu diyebiliriz. Bu nedenle Vali Kamuran Taşbilek “İyi ki Gümüşhane Valisiyim" demeden kendini alamadı.

Bir depremzede yakını olarak bu acı bitene kadar paylaşmaya devam. Sonucu İsmail Türüt'e ait türkünün son dizeleri ile bitirmede fayda var.

"Ölenler şehid oldu /Kalanlara selamet/ Böyle deprem olurmi/ Sandık koptu kıyamet yükseldi feryat figan sardı arş-ı alayı/ Devlet- Millet el ele saralım bu yarayı”
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sabri varan
Sabri varan - 1 yıl Önce

Hemşehrilerimizi tebrik ediyorum Allah razı olsun