DİLİN GÜCÜ

Dil, insanlar arasında iletişimi sağlayan en önemli organlarımızın başında gelir. Onun sayesinde derdimizi anlatırız. Onun sayesinde sevincimizi dile getiririz.Hatipler o dilin sayesinde toplumları harekete geçirirler.O dil sayesinde insanlar birbirini anlar.Yine birilerine  o dil sayesinde sevdiğimizi anlatabiliriz. O dilin sayesinde olunmayacak sevdalar birbirine kavuşur.

Dilin önemini daha iyi anlamak için şu yaşanmış hikayeye kulak verelim:

Gündüz, yakışıklı olmayan, tipide pek güzel olmayan bir adamdı. Gözleri koca koca, burnu büyük diyemiyorum çünkü kocaman,kafa iri,kulaklar olabildiğince  büyük, ağız ha keza öyle,dişler sararmış ,tense kırmızımsı siyah karışımı bir şey. Boy ise iki metreye yakın.

Gündüz bir gün öğretmenevinde yemek yerken içeri bir kız girer. Gündüz yemek yemeği bırakır . Kaçamak bakışlarla kıza bakar durur. Kız yemeğini yiyip çıkacağı sırada kendisine bön bön bakan bu adamı görür. Bayılır  ve yere düşmesini ise bu adam engeller. Kolonya ile ayıltırlar. Ayılınca karşısında yine bu adamı görünce bir daha bayılır. Gündüz bakar ki kız ayılıp ayılıp bayılacak hemen orayı terk eder.

Gündüz oradan ayrıldıktan sonra kız kendine gelir. O adamı karşısında görmeyince biraz rahatlar ama hayali gözünün önünden hiç gitmez.

O gece kız bir rüya görür. Rüya şöyledir:

‘‘ Yüce yaratan bir kız yaratacaktır. Ama bu kız çok çirkin özelliklere sahip olacaktır. Buna şahit olan Gündüz Allah’a öyle bir dille yalvarır ki Yüce yaratan bile bu dilden etkilenir.Gündüz,Allah’ım bu kızı böyle yaratma der. Ona bu durum ağır gelir, ona vereceğin bu özellikleri bana ver ,diye dua eder.Allah’u Teala’da Gündüz’ün  bu duasını kabul eder.Kız bu rüyanın etkisiyle kan ter içinde uyanır.’’

Aradan aylar geçer.Gündüz kıza bir mektup yazar. Yıllar önce (kızın gördüğü rüyanın aynısını görmüştür) gördüğü rüyayı kıza anlatır. Hem de  rüyayı öyle bir dille anlatır ki kız Gündüz’e aşık olur. Kız anlar ki Gündüz’ün özellikleri aslında kendisindedir.Gündüz büyük bir fedakarlık yapmıştır.Kızda buna karşılıksız kalamaz…

Yılanı bile deliğinden çıkaran bu dil sayesinde Gündüz bu kıza kavuşur.Siz ne dersiniz dilin bu gücüne ………..

YORUM EKLE