Ara
Gümüşhane
Kapalı
7°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8125 %0.19
50,2105 %0.03
5.979,91 % 0,41
Gümüşhane Haberleri Galeriler Duyuru CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi

CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane teşkilatı OHAL’in sonlanması için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

1136
Gösterim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane teşkilatı OHAL’in sonlanması için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz Zafer Meydanı'nda bir araya gelen partililer “O halde hayır”, “İktidar Ohal'de, Türkiye ne halde?”, “OHAL kaldırılsın demokrasi gelsin”, “OHALSİZ Türkiye istiyoruz”, “Ülke o halde Millet ne halde!” yazılı dövizlerle oturma eylemi yaptı.

Eylemde grup adına basın açıklaması yapan CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, yürütmeye, anayasadaki temel hak ve özgürlükleri kaldırabilecek ve aynı zamanda içeriği yargı denetimi dışında kalacak olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarma yetkisi veren OHAL döneminde anayasaya aykırı olarak, terör ve darbe girişimiyle uzaktan yakından ilgisi olmayan, örneğin kar lastiği kullanımını düzenleyen alanlarda bile KHK ile düzenlemeler yapma yoluna başvurulduğunu söyledi.

Türkiye’nin 20 Temmuz 2016’da girdiği OHAL döneminden henüz çıkamadığını kaydeden Ağaç, “OHAL 21 aydır tepemizde Demokles'in kılıcı. Her türlü hukuksuzluk OHAL mazeretiyle meşrulaştırılıyor. OHAL kapsamında ortaya çıkan ekonomik ve politik sonuçlar, devasa sorunlara yol açmış durumda. Vicdansızlıkların, insafsızlıkların bitmesi için OHAL kalkmalı. Daha da gerilen, ayrıştırılan ve adeta cephelere bölünen bir toplum olmamamız için OHAL kalkmalı. İnanılmaz yıkıcı, çürütücü ve tüm toplumsal dengeleri bozucu hallerin bitmesi için kalkmalı” dedi.

Eyleme, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Zeybek, Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir ile her iki partinin bazı il yöneticileri de destek verdi.
 

CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 1
1 / 7
CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 2
2 / 7
CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 3
3 / 7
CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 4
4 / 7
CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 5
5 / 7
CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 6
6 / 7
CHP’den Gümüşhane’de ‘OHAL’ için oturma eylemi 7
7 / 7
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *