Çimen'den Berat Kandili Mesajı

AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen, Berat Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Çimen'den Berat Kandili Mesajı
Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bu gece günahların kalplerde bıraktığı kirlilikten arınma, sıkılan ve bunalan ruhların Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşması adına Müslümanlar'ın önüne açılmış fırsat kapısıdır.

Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna zaman dilimlerinden birisidir. Bu tür gün ve geceler, dini ve toplumsal hayatımızda ilahi af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken anlardır. Bu geceler, kulluk şuur ve bilinciyle kendimizle hesaplaştığımız, yüce Yaradan'ın rızası doğrultusunda hayatımıza yön vermeye karar verdiğimiz fırsat geceleridir.
 
Berat gecesine mağfiret gecesi de denir. Çünkü, bu gece Cenab-ı Hak pek çok kulunu affedecektir. Mübarek gün ve geceler, insanların kendilerini ve yaptıklarını bir kez daha gözden geçirmek ve sorumluluklarını hatırlamak bakımından bir fırsattır.  Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Gümüşhaneli hemşehrilerimin ve bütün İslam aleminin Berat Kandilini kutlar, bu gecede yapacağımız ibadet, dua ve yakarışların bizleri istikamet sahibi yapmasını ve insanlığa barış ve huzur getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim.Geceniz bereketli, kandiliniz mübarek olsun.
Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2012, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER