Döngeloğlu geliyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gümüşhane Şubesi, Peygamber Efendimizi Anma Gecesi düzenleyecek. Programa ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Mahmut Sağır ve Esat Aydoğan katılacak.

Döngeloğlu geliyor
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gümüşhane Şubesi, Peygamber Efendimizi Anma Gecesi düzenleyecek. Programa ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Mahmut Sağır ve Esat Aydoğan katılacak.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ve tüm Gümüşhanelileri davet eden İHH Gümüşhane temsilcisi Selim Nas, “Gümüşhane Seninle Ya Resulallah” temasıyla Gümüşhane’de Hz.Muhammed (s.a.v) Anma ve Anlama Gecesi düzenlediklerini söyledi.

Programın 18 Şubat Çarşamba günü Aydın Doğan Spor Salonunda düzenleyeceğini belirten Nas, “Alemlere rahmet olarak gönderilen Hz.Muhammed (S.a.v) yönelik son zamanlarda yapılan çirkin saldırılar tüm dünyadaki Müslümanları olduğu gibi Gümüşhane’de yaşayan biz Müslümanları da üzmüş ve incitmiştir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizi Gümüşhane’de anmak bizler için büyük bir şeref ve onur olacaktır. Peygamber Efendimiz bizim için vazgeçilmezdir. O bizim için annemizden, babamızdan, eşimizden, ailemizden ve her şeyimizden daha kıymetlidir. Ona yapılan hakareti asla ama asla Müslümanlar olarak kabul edemeyiz ve etmeyeceğiz de” dedi.

Geceye tüm peygamber sevdalılarını beklediklerini kaydeden Nas, şunları söyledi: “Anamız babamız ve tüm sevdiklerimizden daha kıymetli olan peygamber efendimize şehir olarak sevgi ve hürmetlerimizi sunmak için geceye tüm peygamber sevdalılarını bekliyoruz. Peygamber efendimize yönelik başlatılan çirkin saldırılar biz Müslümanlar için uyanışa vesile olacağına inanıyoruz. Ümmetim Ümmetim diyen bir peygamberin ona yakışan bir ümmet bilinci içerisinde hareket etmeliyiz. Düzenleyeceğimiz gece peygamber efendimizi anma dan ziyade anlama gecesi olacaktır. Allah resulüne yapılan çirkin saldırılara tepki için tüm Müslümanları düzenleyeceğimiz geceye davet ediyoruz.”

Programa ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, ilahi sanatçısı Esat Aydoğan, Türkiye Kuran Okuma Birincisi Mahmut Sağır ve sürpriz sanatçı ve konukların katılacağını dile getiren Nas, tüm Gümüşhane halkının bu anlamlı geceye katılarak Peygamber efendimize sevgi ve hürmetlerini göstermesini temenni ettiklerini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 16:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER