Mehmet Talu Hoca Gümüşhane’ye Geliyor

Mehmet Talu hoca, Gümüş İlim Merkezi’nin (GİMER) düzenlediği program kapsamında Gümüşhane’ye gelecek.

Mehmet Talu Hoca Gümüşhane’ye Geliyor
Mehmet Talu hoca, Gümüş İlim Merkezi’nin (GİMER) düzenlediği program kapsamında Gümüşhane’ye gelecek.

Talu, 14 Aralık Pazar günü saat 14.30’da Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan “Müslüman Kimliği” konulu konferansa katılacak. Vatandaşların ücretsiz olarak katılabileceği konferansta ayrıca kadınlar içinde yer ayrıldı. Talu’nun konferansın ardından Kelkit ilçesinde de bir sohbet programı düzenleyeceği bildirildi.

MEHMET TALU HOCAEFENDİ KİMDİR?

Temmuz-1953’ te Sakarya-Akyazı’da doğdu. İlköğrenimini 1960-1965 yılları arasında Akyazı Konuralp İlkokulu’nda; ortaöğrenimini 1968-1974 yılları arasında Sakarya ve Bursa İmam Hatip Lisesi  okullarında, yüksek tahsilini de 1975-1980 yılları arasında Erzurum İslâmî İlimler Fakültesi’nde tamamlamıştır. Hafızlığını Akyazı’da yaptı. Bu tahsili müddetince Medrese usûlü özel Arapça dersleri de aldı.

Ekim-1974’te Bursa’da İmam-hatiplik görevine başladı. Daha sonra bu görevine Erzurum’da devam etti. Fakülte mezuniyetinden sonra Bolu-Mudurnu vaizliğine atandı. Ekim 1980’de girdiği Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü Arapça Asistanlık imtihanını kazandı ve bu enstitüye tayin edildi. 1983 yılında Kayseri, 1987’ de Samsun İlahiyat Fakültesi’ne Arapça öğretim görevlisi olarak naklen tayini yapıldı. Eylül 1988’de Samsun İlahiyat Fakültesi’nde görevli iken istifa eden Mehmet Talu, özel sektörde ilahiyatçı-eğitimci-yazar olarak çalışmalarını devam ettirmektedir.
Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2014, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER