ER KİŞİ NİYETİNE…

Şu an bu satırları az önce er kişi niyetine cenaze namazını kıldığımız Güzel insan Hasan Celal Amcamızın ardından yazıyoruz…

Hacı Bayram Veli Camii, bu gün öğlen namazında adım atacak yer yoktu. Hasan Amcamızın Cenaze namazı burada kılınacaktı. Devlet Erkânı da buradaydı. Sn. Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Genel Kurmay Başkanı ve göremediğimiz birçok siyasi, bürokrat ve daha ziyade hiç tanışıklığı olmamış olsa da gönülden sevenleri oradaydı.

Sn. Cumhurbaşkanı da kendisini anlatırken; O, 28 Şubatta, Başörtü meselelerinde,15 Temmuzda her zaman kendinden emin bir şekilde dik duran bir insandı. Bizde Üniversite yıllarında Trabzon’daki mitinglerde Hasan Amcamızın bu dikliğine ve yiğitliğine şahitlik etmiştik.

Tam da Mübarek üç ayların başlangıcında, Allah’ın ayında kavuşmak nasip oldu Rabbine… Her güzele nasip olmayacak bir güzellik bu…

Cenaze namazından az bir zaman önce atıştıran yağmur ve sonrasında açan güneş gibi ahireti de güzel olsun, mekânı cennet olsun inşallah.

Biz senden razıydık, Alllah’da razı olsun Hasan Amca…

O güzel İnsan dan akılda kalan birkaç paragraf…

Bütün darbeler sorgulanmalıdır ( 2011 yılı)

" Efendim, ben 27 Mayıs’tan bu yana yapılan bütün antidemokratik müdahalelerin ve darbelerin sorgulanmasından; bütün darbecilerin de ‘ölmüş olanlar dahil’ yargılanmasından yanayım.

28 Şubat da yürütülen tanklarıyla, ‘balans ayarlarıyla’, illegal ‘Batı Çalışma Grubu’ cuntasıyla, baskıyla imza attırılmasıyla, zorla iktidar değişikliğiyle ve parti kapatmalarıyla ‘apaçık’ bir darbedir.

28 Şubat’ta millet iradesi gasp edilmiş; Genelkurmay’daki ‘irtica brifingleri’yle yargı siyasallaştırılmış; TSK içinde illegal şekilde ‘konseptler’, ‘andıçlar’, ‘genelgeler’ yayınlanmış; herkes ideolojik şekilde fişlenmiş ve açıkça suç işlenmiştir.

Son 8 yıllık dönemde, TSK içinde illegal şekilde darbe planları ve hazırlıkları yapan, darbeye teşebbüs suçu işleyen odakların, 28 Şubatçı’ların devamı oldukları, artık bilinen bir gerçektir.

Bu durumda, 28 Şubat Darbesi’nin içyüzünün ortaya çıkartılabilmesi ve yargılanmakta olan darbe teşebbüslerinin iyice anlaşılabilmesi için TSK’daki kayıtların derinliğine incelenmesi; özellikle illegal ‘Batı Çalışma Grubu’nun darbe örgütlenmesinin açığa kavuşturulması gerekir.

28 Şubat darbecileri mutlaka yargılanmalıdır.

…………..

“Bütün ömrüm tâbir-i âmiyanesiyle 'eşşek gibi' çalışmakla geçti. Çalışma hayatımda tek gün dahi izin kullanmadım. Bir gece bile doyasıya uyuyamadım. Kimileri bana 'uykusuz müsteşar' adını takıp uçup kaçtığımı söylerdi ama 'Ne akılsız adam yahu!' şeklindeki fısıltılar, her gün yüzlerce telefon konuşmasıyla çınlayan kulaklarıma kadar gelirdi.*

Beni kimseye muhtaç etmeyen Yüce Allah’ıma hamd ediyorum.”

Sevgi ve Saygılar…

YORUM EKLE