Ara
Gümüşhane
Kapalı
-1°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8159 %0.19
50,1754 %-0.05
5.954,96 % -0,01

GEÇMİŞTEN GELECEĞE KADIN

YAYINLAMA:

Kadın, toplumuzun her döneminde önemli bir yere sahipti. Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasında da kadın çok önemlidir. Kadın savaşçıdır ve mücadelecidir. Bu aşamada ailenin tüm bireyleri gibi kadın da üretimin tüm aşamalarında aktif olarak yer alır. Kadınlar da çalışır, hayvansal ürünleri işleyerek, boyayarak halılar, giyim eşyaları elde edip satmaktaydılar.  Ancak kadının görevi bununla bitmez. Ayrıca ev islerini yapmak ve çocukların eğitimiyle ilgilenmek de Osmanlı kadınının ana sorumlulukları arasındaydı. Eğer bu açıdan bakılırsa Osmanlı kadınının devletin kurulduğu andan itibaren çalışma hayatında aktif olarak yer aldığı yadsınamaz bir gerçektir.

Kadınlar, annelik dışında kahramanlık gibi önemli bir özelliği de barındırmaktadır. Her alanda kocasının yardımcısı olan fedakar kadınlarımız savaş meydanlarında da kocalarını yalnız bırakmayarak savaşa katılır. Nene Hatun gibi göğsünü siper etmekten çekinmez.

Kadının savaşma gücü olarak adlandırılan kahramanlıkta kadın, at biner, ok atar, silah kullanır ve komutanlık dahi yapar. Bu durum Havva anamızdan beri böyle süregelmiştir. Kadınlarımız, hem sosyal hayatta hem iş hayatında hem de yuvasında her daim çırpınarak, iyi bir eş, iyi bir anne, iyi bir iş kadını olmak için çalışıp, çaba sarfetti. Peki kadın bunlardan mı ibaret ? Hayır. En önemlisi vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmekle yükümlüdür. Ne mutlu geleceğe yön veren, bayrağını koruyan, cesur, ülkesi için can vermekten çekinmeyen, Aybüke öğretmen gibi ruhunu vatana teslim eden evlat yetiştiren analarımıza.

Kadınlarımız ne yazık ki her zaman hakettiği değeri göremiyor. Bazen iş hayatında, bazen sosyal hayatta dışlanıyor ve geri plana itilmeye çalışılıyor. Karşı cinse göre her daim daha zorlu bir mücadele bekliyor onları. En üzücü olan da kadın cinayetlerinin geçtiğimiz yıl %25 oranında artmış olması. Ben buna utanç oranı diyorum ve umuyorum bir an önce son bulsun, kadınlarımız toplumda, ailede  hak ettiği değeri en iyi şekilde görsün. 


#kadınaşiddeteson


“Sizin en hayırlınız, eşine (eşine ve çocuklarına) en hayırlı olanınızdır. Ve ben de eşine karşı en hayırlı olanınızım.”
Hz. Muhammed (S.a.v)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *