GİDİYORUZ

Belimizi büktü büken 
Gidiyoruz gündüz gece 
Yolumuzda var çok diken
Gidiyoruz  gündüz gece

Doğduk iki büklüm, yaşadık iki büklüm ve yaşlandık belimiz yine iki büklüm. Ölümü demiyorum bile . Saniyeler dakikaları kovalaya kovalaya saatlere ulaşıyoruz. En büyük düşmanımız çakır dikenden daha tehlikeli nefisle mücadele ede ede gidiyoruz,  hemde  gündüz gece. 

Dertlere dert kata kata
Sorunları ata ata
Ot döşekte yata yata
Gidiyoruz gündüz gece.

Her geçen saniye dertlerimize dert kata kata... Halı hazırdaki sorunları çözmeden içimize ata ata ....Çok kere gariban ve yufka yürekli  yoksul Anadolu insanım gibi ot döşekte yata yata gidiyoruz birlikte, hemde gündüz gece.

Bak kimler geldi geçti say
At oldu dünkü ufak tay
Güneş'i gündüz arar Ay
Gidiyoruz gündüz gece 

Ey dost şöyle bir hafızanı yokla saniyeler içinde, unutulmayan ne ağalar ne paşalar geldi geçti. Ne garip guraba geldi geçti , hemde hiç hatırlanmayacak şekilde . Dün dığa dediğimiz veletler bugün karşımıza ya sağduyulu bir insan ya da esfeli safilin(Tin suresi 4.ayet) dediğimiz bir yaratık olarak çıkıyor. Bu son kısım kişiler harika yaratılmış alemde bir şeyler arıyor ve birlikte gidiyoruz sonsuza, hemde gündüz gece.

Fani dünya yalan yalan
Demişki sende oyalan
Oyun bitti yok ki kalan
Gidiyoruz gündüz gece

Şu fâni  dünyanın, Kur'an-ı Kerim ayetleri ile sabit , oyundan oyuncaktan ibaret olduğunu(Ankebut 64), oyalanmadan ve oyun bitmeden, hakikati ne zaman anlayacağız gider ayak, hemde gündüz gece.Kim bilir....

Münir, Zevraki'den ders al
İmandan başka da yok dal
Tedbir al, gerisini sal
Gidiyoruz  gündüz gece 

Ve son. Yani can alıcı nokta. Nokta atışı   dedikleri kurşun bu olsa gerek. Sözün bittiği yer. En güzel günümüzün, son günümüz olsun isteriz, dualarımızda yüce Rabbimizden. Ders alalım atamızdan. Tutunacak dalımız olsun. Tedbiri alıp takdiri yaratana bırakarak, ışık hızıyla gidiyoruz çünkü O'NA, hemde  gündüz gece.......

Not:  

YORUM EKLE