GÜLE GÜLE ŞEHİDİM

Her kalbin çarpıntısı, kendi ecelinin ayak sesidir.
Bayezid-i Bistami

Bazı durumlar var ki yüreğimiz kan ağlayarak yazmaya çalışırız. Gözyaşlarımız fırsat vermez ki önümüzdeki bilgisayarın ekranını görelim. Klavyenin tuşlarına yuvarlanan gözyaşlarınıza asla dur diyemezsiniz. Ve ben en efkârlı yazılarımı hep ölüm üzerine yazmışımdır.  

Merhum Erdem Beyazıt diyor ya bir şiirinde;

Ölüm muhakkak,
Ve ölüm mutlak,
Tek kapısıdır ölümsüzlüğün..

Ben bu şehirde her sala verildiğinde yüreğimin cendereler altında inim inim inlediğini hissediyorum. İmkânım var ise hemen her cenaze merasimine katılmaya, acıları paylaşmaya gayret gösteriyorum.

Tarih 11 Nisan 2019 Perşembe. Gümüşhane bir güne daha acı haberle merhaba derken Polis Gününde hayatının henüz baharında şahadete yürüyen İzmirli müdürümüz için Mehmet Karabulut hocamız Kemaliye Camii’nde o yanık sesiyle sala okuyordu.  

10 Nisan Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Gümüşhane Polisevi’nde fenalaşan ve kalp krizi geçiren İl Emniyet Müdür Yardımcımız Bülent Pehlivan Gümüşhane’de ve akabinde Trabzon’da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İzmirli ve iki çocuk babası olan 2.Sınıf Emniyet Müdürümüz Bülent Pehlivan ilimize 8 ay önce atanmıştı.

Ve bu kısa zaman zarfında güler yüzü, vazife aşkı, insani vasıfları ile hem teşkilat içinde ve hem de Gümüşhane halkı içinde yer edinmişti. Sevilen ve sayılan bir idareci, mükemmel bir insandı. Mukadderat ya hani elden bir şey gelmiyor. Zira inanıyoruz ki;

“O’ndan geldik ve yine O’na döneceğiz.”   

Büyük Şair Sezai Karakoç ne güzel ifade etmiştir şiirinde;

Anladım onlar ölmediler,
Ölüm adına,
Ölüm maskesini takınarak,
Dönüştüler bir ışığa…

Her ne kadar yakinen tanışmıyor isek de görevli olduğum engelli öğrencilerle yapılan bir ortak projede samimiyetinizi, görev aşkınızı, öğrencilere göstermiş olduğunuz merhametinizi yakinen müşahede etmiştim.

Mekânın Cennet olsun müdürüm. Işıklar içinde uyu. Kısa zaman zarfında Gümüşhanelilerin gönlünde yer aldınız.

Tüm Gümüşhane’nin, Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğü ailesinin başı sağ olsun. Geride bıraktığın eşine, çocuklarına ve tüm sevenlerine Rabbim’den sabr-ı cemil niyaz ediyorum.  

YORUM EKLE