30 Ağustos mesajları

Gümüşhane'de 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle yayımlanan kutlama mesajları.

30 Ağustos mesajları

VALİ OKAY MEMİŞ

"Kurtuluş Mücadelemizin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde milletimizin azim ve kararlılığıyla taçlandırıldığı 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 95. yıl dönümünü birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz.
 
Aziz Milletimizin, her şeyin bittiği sanılan en zor dönemlerde dahi bağımsızlığından, bayrağından ve vatanının bütünlüğünden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya kanıtlayan bu zafer, demokrasisini ve ekonomisini güçlendirerek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla ilerleyen milletimizin, bu yolda kendisini engellemeye çalışan mihrakların kurduğu tuzakları, tarih boyunca olduğu gibi bugün de birbirine kenetlenerek bozacak inanç, kudret ve kararlılığa sahip olduğunun teminatıdır.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın bütün kahramanları başta olmak üzere, canları ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyor, Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Bugün büyük istiklal mücadelemizin zaferle taçlanmasının 95. yıldönümü. 

Ecdadımız inanç ve umutlarıyla makûs bir talihi yenmiş; bundan 95 yıl önce ülkemizi işgalcilerden kurtarmıştır.

30 Ağustos 1922’de; kahraman milletimiz imkânsızlıklar içinde bulunsa da boyunduruk kabul etmeyeceğini, milli ve manevi değerlerinden vazgeçmeyeceğini, bağımsızlığından hiçbir şekilde taviz vermeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde ilan etmiştir. 

Anadolu'yu ebedi yurdumuz olarak muhafaza etme mücadelemiz bugün de sürüyor.  Ülkemizin varlığına kasteden iç ve dış hiçbir güç, istiklalimizin ve istikbalimizin üzerine gölge düşüremeyecektir. 95 yıl önce olduğu gibi bugün de, şer odaklarının ülkemiz üzerinde hain planlarını işletmelerine asla izin vermeyeceğiz. 


30 Ağustos Zaferi, özellikle bugün ülkemizin birliğine, dirliğine, bu topraklardaki varlığına kasteden terör örgütleri ve şer odakları için ders olmalıdır. Büyük zaferlerin mimarı olan yüce milletimiz tıpkı 30 Ağustos’ta olduğu gibi 15 Temmuz’da da bir kahramanlık destanı yazmış, vatanına, bayrağına ve demokrasisine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında milletimizin ortaya koyduğu kahramanlık, bu topraklarda milli mücadele ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir. İstiklal ve istikbalimize kast eden düşmanlar geçmişte olduğu gibi bugün de daima yüce milletimizi bütün azamet ve kudretiyle karşılarında bulacaklardır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin istiklal ve istikbali için verdiği büyük mücadelenin zafere ulaşmasının 95. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız ve milletimiz için canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle, Gazilerimizi hürmetle anıyor, kahraman milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. 
Başkan Çimen, 30 Ağustos 1922 tarihinde Anadolu'nun vatanımız olarak yeniden tescili olan Büyük Zafer’in 95. yıl dönümü olduğunu kaydederek, "Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu sağlayan süreçteki en önemli dönüm noktası olan 30 Ağustos Zaferi, 30 Ağustos, "Ya İstiklal Ya İzmihlal" tercihiyle baş başa bırakılan bir milletin, neleri başarabileceğinin, bağımsızlık ve onuru için neleri göze alabileceğinin en açık ispatıdır. 30 Ağustos 1922'de Türk milleti, boyunduruk kabul etmeyeceğini, bağımsızlığını hiçbir şekilde terk etmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Bir milletin vatan sevgisiyle, onuruyla verdiği bağımsızlık mücadelesi ve direnişinin yakın Türk tarihindeki karşılığı; 30 Ağustos 1922’de zafer kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi’dir. Bu zafer, vatan toprağı işgal altında bulunan vatansever bir halkın, yokluklara, yoksunluklara rağmen azimle, inançla ve kararlılıkla toprağını nasıl müdafaa edebileceğini, büyük bedeller ödeyerek de olsa yedi düvele göstermiştir. 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısında da milletimizin ortaya koyduğu tavır, bu topraklarda 'Büyük Taarruz' ruhunun ne kadar diri olduğunun ifadesidir. Bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve dava arkadaşlarını minnetle yad ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer’in 95’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

Rektör Zeybek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“26 Ağustos 1922 yılında başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos’ta aziz milletimizin üstün çabaları ve gayreti sonucunda zaferle sonuçlanmış, bu zaferle Türk milleti vatanını sonuna kadar koruyacağını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Kahraman Türk Ordusu’nun o gün vermiş olduğu destansı mücadele, bugün bize her yıl coşkuyla kutladığımız büyük bir bayram olarak miras kalmıştır. O gün kazanılan bu zaferin mutluluğunu ve gururunu bugün de kalplerimizde aynı şekilde hissediyoruz.

Bugün, mazisi kahramanlıklarla dolu yüce Türk milletinin ve kahraman ordumuzun, kutsal vatan topraklarımızı istilaya ve milletimizi tarih sahnesinden silmeye kalkışan düşmana karşı tüm imkânsızlıklara rağmen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığı Büyük Zafer’in 95’inci yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz.  Atatürk’ün liderlik ve komutanlık dehası ile ordu-millet bütünlüğü içinde kazanılan bu büyük zafer, Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz temellerini oluşturmuştur. Milletimiz bu zaferle birlikte, birlik ve beraberlik anlayışı içinde hiçbir şekilde bağımsızlığından ödün vermeyeceğini, varlığını ilelebet sürdüreceğini göstermiştir. Bu Büyük Zafer’in ardından geçen 95 yılda tüm milletin el ele verip geliştirdiği Türkiye Cumhuriyeti, bugün de demokratik ve dinamik yapısıyla dünyada seçkin ve saygın bir yere sahip olmuştur. Bunun son örneğini, kahraman ordumuzun 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen kalkışmada devletimizin bekasına kastedilemeyeceğini göstermesiyle bir kez daha tüm dünyaya kanıtlamış olduk.

Büyük Zafer’in yıl dönümü vesilesiyle, devletimizin kurucusu Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu zaferin elde edilmesinde olduğu kadar kazanımlarının korunması için verilen mücadelelerde de hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve bu uğurda canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, yüce Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”

GÜSİAD GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI ALİ ATEŞ

“Millet olarak 30 Ağustos gibi tarihin çetin sınavlarından geçerek perçinlenen birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine çıkartacağımıza inancım tamdır. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kahraman komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanı bağımsızlığa ulaştıran tüm gazi ve şehitleri saygı ve rahmetle anıyorum.”


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER