30 Hanenin Yaşadığı Köylerin Yoluna Düşen Çığ Temizlendi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Yaylalı ve Ekinciler köylerinin yoluna düşen çığ İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin şiddetli tipi altında sürdürdüğü çalışmalarla temizlenerek yol tekrar ulaşıma açıldı.

30 Hanenin Yaşadığı Köylerin Yoluna Düşen Çığ Temizlendi
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Yaylalı ve Ekinciler köylerinin yoluna düşen çığ İl Özel İdaresine bağlı ekiplerin şiddetli tipi altında sürdürdüğü çalışmalarla temizlenerek yol tekrar ulaşıma açıldı.

İlçeye 43 kilometre uzaklıktaki köy yolunda geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayın ardından incelemelerde bulunan ekipler, ilk çığın ardından ikinci bir çığ düşme tehlikesine karşın herhangi bir çalışma yapmadı.

Aynı bölgeye ikinci çığın düşmesinin ardından toplam 30 hanenin yaşadığı köylerdeki hastaların da hastaneye ulaşması için çalışmaları hızlandıran İl Özel İdaresi, il merkezinden bölgeye sevk ettiği dozerle birlikte çalışmalara başladı.

Dere yatağını dolduran ve yaklaşık 6 metre yüksekliği bulan çığlı bölgede iki gün boyunca dozerle yapılan çalışmanın ardından açıldı.

Köy sakinleri de çığlı bölgeye gelerek Özel İdare ekiplerinin yaptığı çalışmaları incelerken Ekinciler Köyü muhtarı Hacı Ali Kır, köyünde 14 hane olduğunu ve yoğun kar yağışı nedeniyle mağdur olduklarını söyledi.

Yaylalı köyü sakinlerinden Sebahattin Tozlu ise eşi ve köy muhtarının amcasının hasta olduğunu, ekiplerin çalışmasını tamamlaması ile birlikte hastaları hastaneye götüreceklerini söyledi. Köy muhtarı İsmail Tozlu’nun amcasının anjiyo olmak için Trabzon’a gitmesi gerektiğini kaydeden Tozlu, “Eşim ve köy muhtarının amcası kalp hastası. Anjiyo olmak için bugün Trabzon’a gitmesi gerek. Onun için ekipler hızlı bir şekilde mücadele ediyor. Devamlı buraya kış aylarında çığ geliyor. Bizim burada bir imkan sağlanmasını istiyoruz. Ya bir tünel yada üstten kış için makas yol istiyoruz.” dedi.

Çalışmalara katılan Özel İdare Personeli Ali Bodur ise 15 gündür bölgede karla mücadele çalışması yaptıklarını söyledi. Geçtiğimiz haftalarda gerçekleşen kar yağışının ardından tüm köy yolları kar nedeniyle kapandığını, etkili çalışma ile yolları ulaşıma açtıklarını kaydeden Bodur, çığ düşen bölgeden en son kendilerinin geçtiğini söyledi.

Kar yağışının ardından Yaylalı köyünde karla mücadele çalışması yaptıktan sonra gece geri dönerken saat 03.00 sıralarında bölgeden geçtiklerini, çığın da greyderle bölgeden geçtikten çok kısa bir süre sonra düştüğünü dile getiren Bodur, “Biz buradan greyderle gece 3 gibi geçtik. Çığ bizim üzerimize de gelebilirdi. Biz Yaylalı köyünü açıp geri döndükten sonra bizim ardımızdan hemen çığ geldi. Buranın ismi Kot Ahmetin Düştüğü Taş’dır. Kot Ahmet denilen şahıs buradan düşmüş ve ölmüş. İkinci çığ da bizim üzerimize gelebilirdi.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2013, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER