Gümüşhane'de Tarım Zirvesi Düzenlendi

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Tarım Bakanlığı yöneticileri ve kentteki ziraat odaları, birlik ve kooperatif başkanları ile bir araya geldi.

Gümüşhane'de Tarım Zirvesi Düzenlendi
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç. Dr. Kemalettin Aydın, Tarım Bakanlığı yöneticileri ve kentteki ziraat odaları, birlik ve kooperatif başkanları ile bir araya geldi.

Devlet Su İşleri Misafirhanesinde düzenlenen toplantıya, Milletvekili Kemalettin Aydın’ın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özcan, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Talat Şentürk, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yüksel Demirci, Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, ziraat odaları, birlik ve kooperatif başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Aydın, Gümüşhane’nin iki ayrı havzası olan bir il olduğunu belirterek, “İki havzası birbiriyle tarımıyla, ziraatıyla, kültürüyle, folkloruyla farklılık gösteren bir iliz. Yıllık 10 milyon lira hibe alan bir ilimiz var. Aslında bugün Gümüşhane’de olan sulanabilir arazilerin keşke 80’li yıllarda olsaydı diye hayıflanmamız var.” dedi.

Aydın, kentin sulanabilir arazisi artan ancak insan gücü kalmayan bir il durumuna geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Gittikçe artan bir sulanabilir arazinin yanında o sulanabilir arazide çiftçilik yapacak insan gücümüzün kalmadığı bir şehir durumuna geldik. 10 yıl önce 17 bin hektar sulanabilir arazi söz konusu iken, 180-200 bin kişi vardı. Bugün geldik 35 bin hektara. 3 bin 540 bin hektar sulanabilir arazi çıkan bir ilde maalesef o alanları kullanabilir bir insan kaynağımız yok. Şiran Koruluk Barajı sulanabilir arazinin yüzde 20’sini kullanıyor. Yüzde 80’i sulanabilir arazi olmasına rağmen kullanılmıyor. İnşallah tarımsal destekler ve kooperatif ve birlik çalışmaları ile birlikte devletin getirmiş olduğu sulama altyapısının üstyapısı da oluşur.”

Toplantı daha sonra soru-cevap şeklinde devam etti.

Haberin Kaynağı: Kuşakkaya Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2013, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER