Aç kalan ayılar 2 günde 28 tavuğu telef etti

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Üçkol köyünde bir vatandaşın kümesine dadanan ayılar iki gece üst üste geldikleri kümeste 28 tavuğu telef etti.

Aç kalan ayılar 2 günde 28 tavuğu telef etti

Alınan bilgiye göre Üçkol köyü Madensuyu mevkiinde köyde hayvancılık, arıcılık yapan Selami Demet’in bağ evi ve bahçesine dadanan ayı yada ayılar iki gece üst üste gelerek kümesi kırıp tavukları telef etti.

Elektrikli çitin olduğu alandaki arılara dokunamayan ayılar bir ay önce yapılan ahşap kümesi tarumar ederek tavukları telef ederken, geçen yıl da aynı şekilde Demet’in tavuklara saldıran ayılar üçüncü kez tavukları telef etti.

İlk olarak önceki gece 15, dün gece de 13 tavuğunu telef eden ayıların canından bezdirdiğini kaydeden Demet, “Kümesi yeni yapmıştım. Kuvvetli olduğunu düşünüyordum. Önceki gece ayı kırarak tahrip etti ve içeriye girerek 15 tavuğumu telef etti. Dün gece yine geldi ve 13 tavuğumu daha telef etti. Bu ayı geçen yıl da 8-10 tavuğumu telef etmişti. Buna bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Bizler de kendi çapımızda birşeyler yetiştirip para kazanmaya çalışıyoruz. Tavukların yumurtasını satarak kendimize geçim sağlamaya çalışıyoruz. Önce insanın kendi can sağlığı ve malı korunmalı. Ayılarda insan canına ve malına karşı çok ciddi tehlike arz ediyor. Bunlar da korunsun ama aslolan insan güvenliği, insanın canı ve malıdır. Buna köklü bir çözüm istiyoruz. Bu üçüncü oldu. Maddi zararın dışında bu denk gelirse canımıza da kastedebilirdi. Müdahale etsek aynı sıkıntıyı bize de yaşatabilirdi. Gerekenin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Demet, sorunun çözümü noktasında destek beklediğini belirterek, “Köyümüzde hayvancılıkta yapılıyor. Bu dağda otlayan hayvanlara da denk gelebilir” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER