AGD Çanakkale Şehitlerini Konferansla Andı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane şubesi tarafından düzenlenen programda Çanakkale Şehitleri anıldı.

AGD Çanakkale Şehitlerini Konferansla Andı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane şubesi tarafından düzenlenen programda Çanakkale Şehitleri anıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programı Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, AGD Şube Başkanı Naci Şenel ve vatandaşlar izledi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda AGD tarafından hazırlanan Çanakkale Sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi. AGD Şube Başkanı Naci Şenel, yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale denilince yüreklerin parçalandığını belirterek, “Çanakkale’de yaşananların hiçbirisi hayal değil birer abidedir. Bir toplumun asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, imanlı gençliğidir. Eğer Türkiye İslam’a, tarihine ve ecdadına sahip çıkarsa zulüm dünyanın üzerinde mutlaka son bulacaktır” dedi.

Anadolu İmam Hatip Lisesi ilahi ekibi tarafından seslendirilen ilahiler ve şiir dinletisinin ardından, yine öğrenciler tarafından hazırlanan kısa tiyatro gösterisinin sunuldu ve programın konferans bölümüne geçildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Bahtiyar Soylu, Çanakkale’nin insanlığın şeref konusu, mazlumların diriliş öyküsü, bir milletin ayağa kalkışı ve İslam’ın yeniden uyanışı olduğunu söyledi.

Çanakkale hakkında bilgi veren Soylu, Fatih Sultan Mehmet döneminden başlayarak bölgede yapılanları anlattı. Çanakkale savaşlarında yalnızca Çanakkale’de değil, dünyanın her yerinde dualarla ve silahlarla mücadele edildiğine vurgu yapan Soylu, Libya, Pakistan ve Türki devletlerden o dönem 5,5 milyon lira değerinde altın gönderildiğini söyledi. Bu paranın bir kısmının Almanya’da borsaya yatırıldığını, bir kısmı ile de İş Bankası ve diğer kurumların kurulduğunu dile getiren Soylu, “Çanakkale’de kara ve deniz savaşları 14 ay sürdü. Biz 255 bin şehit verdik, düşmanlarımız 200 bin kayıp verdi. Çok acılar yaşandı. Bu insanlar, ülke, vatan, bayrak, namus, iffet ve özgürlüğümüz için şehit oldular. Bizler onların emanet ettiklerine saygı duyalım.” dedi.

Konferansın ardından Gümüşhane genelinde okutulan 100 hatim için dua yapıldı.
Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2013, 00:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER