3. Kez Hışır Osman

Gümüşhaneli şair Osman Nebioğlu’nun ‘Hışır Osman’ adlı şiir kitabının 3.baskısı kitapçılardaki yerini aldı.

3. Kez Hışır Osman
Gümüşhaneli şair Osman Nebioğlu’nun ‘Hışır Osman’ adlı şiir kitabının 3.baskısı kitapçılardaki yerini aldı.

Eğitimci, Şair ve Yazar Talat Ülker tarafından ilki 2006 yılında kaleme alınan şiir kitabının 3.baskısı ilave 11 şiir ile Gümüşhane Kültür ve Sanat Kulübü yayınlarından çıktı.

Talat Ülker tarafından kaleme alınan, Yusuf Dolan tarafından yayına hazırlanan, Necati Yılmaz tarafından kapak tasarımı yapılan ve dizgisi Şahin Kazancı tarafından yapılan kitap Trabzon Gündüz Ofset Matbaacılıkta basıldı.

TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır’ın sunuşunu yaptığı kitabın önsözünü kaleme alan Talat Ülker, ikinci baskısına 20 yeni şiir eklenen ve üçüncü baskısına da 11 yeni şiir eklenen kitapta Hışır Osman mahlasını kullanan Osman Nebioğlu’nun şiirlerinin yanı sıra hayatına, edebi kişiliğine, aşıklığına, türkü yakıcılığına, şiirlerinde temalar, dil ve şekil özelliklerine da yer verildiğini söyledi.

Şiirlerinin tamamına yakını bestelenen Hışır Osman’ın, az yazan ama yazdığının hakkını veren bir halk şairi olduğunu ifade eden Ülker, 85 şiirin yer aldığı kitabın Gümüşhane’de ki kitapçılarda, Kültür Sana Kulübünden ve sahibi olduğu Sevenin Yeri Pide salonunda bulunduğunu söyledi.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2013, 16:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
pekunlupinar@hotmail.com
pekunlupinar@hotmail.com - 11 yıl Önce

hişir osman abimizin eline diline yüreğine sağlık dior allah sağlıcakla uzun ömürler nasip etsin etsin ki̇ bizleri bu şiyirlerden mahrum birakmasin...... gömüşana-pekünlüpinardan selam ve saygilar... ali rıza coşkun özer

SIRADAKİ HABER