Akçay, üniversite öğrencileriyle girişimcilik söyleşisi yaptı

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik ve Ekonomi Kulübü öğrencileri ile girişimcilik söyleşisi gerçekleştirdi.

Akçay, üniversite öğrencileriyle girişimcilik söyleşisi yaptı
Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Girişimcilik ve Ekonomi Kulübü öğrencileri ile girişimcilik söyleşisi gerçekleştirdi.

Girişimcilik Söyleşisine Girişimcilik ve Ekonomi Kulübü öğrencilerinin yanı sıra Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İnsan Kaynakları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ferhat Özbek ile Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Lütfi Kılıç katıldı.

Akçay, söyleşide öğrencilerin girişimcilik ve müteşebbis ruhunun geliştirilmesi ve hayata atılırken yaşayabilecekleri olumlu ve olumsuz gelişmelere dair kendi hayatından kesitlerle ilgili örnekleri paylaştı. 

Öğrenciler tarafından programın sonunda Akçay’a plaket takdim edildi.

Soru cevap şeklinde devam eden söyleşinin ardından Akçay’ın öğrencilere yaptığı tavsiyeler öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail AKÇAY’ın öğrencilere yaptığı tavsiyeler;
TAVSİYELERİM
1- SEVİN ; Yaratanı sevin, yaratılanı sevin, işinizi sevin.  Verdikçe  artan tek şey sevgidir.  Hadis-i Şerif ; “ İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe iman etmiş sayılmazsınız.”
2- SAYGI DUYUN ; Dünyadaki her varlığa saygı duyun, sizin gibi düşünmeyene de.
3- GÜVEN VERİN, GÜVEN DUYUN ; Dürüstlük ve güven tükenmez sermayedir. Kendinize güvenin
 4- HOŞGÖRÜLÜ ve SABIRLI OLUN ; Aceleci ve önyargılı olmayın, karşınızdakine bir şans daha verin. Sabır zehir, sonu baldır.
5- VEFALI OLUN ; Size hizmet edenleri unutmayın. Yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınızla değişmeyin. Vefasızlık imanı zayıflatır.
6- İNANIN KARARLI OLUN ; “Hayat zor, ama bende kolay adam değilim.” deyin. Hayal edin. Hedef koyun. Hareket edin. Büyük aşklar ve büyük başarılar, büyük riskler taşır.
7- ÇALIŞIN ; Alın teriniz ile akıl terinizi güzel ahlakla buluşturun. Üşenme, erteleme, vazgeçme. Fırsatlar bitmez.
8- HELAL YAŞAYIN, YASALARA UYUN ; Hesap verebilir, endişesiz ve huzurlu olursunuz.
9- GÜLÜMSEYİN ; Dünyanın ortak dilidir. Kullanın. İletişimde en kısa yoldur. Bedavadır.
10- GELİŞİMİ ve YENİLİKLERİ YAKALAYIN ; Yenilikleri takip etmeyen zarar görür. İnovasyon ve AR-GE kaçınılmazdır.
11- EKİP RUHU YARATIN ; Çalışma arkadaşlarınızla bir aile bağı oluşturun.  Aile her zaman biyolojik değildir.
12- ADİL OLUN ; Size yapılmasını istemediğiniz şeyi başkasına yapmayın.
13- BAZEN CEVAP VERMEYİN ; Hz. Mevlana Diyor ki ; “Her söze cevabım vardır. Söze bakarım, sözmü diye, söyleyene bakarım kim diye.”
Arkadan konuşanlar arkada kalanlardır.
14- POZİTİF OLUN ; Huzur bozan değil, huzur veren olun. İnsanları cesaretlendirin. Kusurlarını değil,  güzel işlerini görün. Teşekkür edin.
15- ANNE ve BABANIZIN DUASINI ALIN ; Bereket onlarla beraberdir.
Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2014, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER