Almanya’da Gümüşhane rüzgarı esecek

Almanya’nın Bingen-Kempten Şehrinde 5 Nisan’da Avrupa Gümüşhaneliler Gecesi düzenlenecek.

Almanya’da Gümüşhane rüzgarı esecek
Almanya’nın Bingen-Kempten Şehrinde 5 Nisan’da Avrupa Gümüşhaneliler Gecesi düzenlenecek.

Almanya’nın Bingen-Kempten şehrinde 5 Nisan Pazar günü Avrupa Gümüşhaneliler gecesi düzenlenecek. Almanya amatör ligde mücadele eden Karadeniz Gümüşhanespor’un katkılarıyla gerçekleştirilecek programa çok sayıda Gümüşhanelinin katılması bekleniyor.

Salih Eren ve Ömer Faruk Şenel’in organizasyonunda gerçekleştirilecek etkinliğe Gümüşhaneli sanatçılar Onur Akgül, Hüseyin Kaya ve Nedim Saraç sahne alacak. Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Milletvekili Feramüz Üstün, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İstanbul Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane eski Belediye Başkanı ve MHP milletvekili aday adayı Mustafa Canlı, İstanbul AK Parti 2. Bölge aday adayı Köksal Kuş ve İstanbul MHP aday adayı Sabri Şenel’in de katılması bekleniyor.

Feshane Gümüşhane tanıtım günlerinde atmosferinin yaşatılacağı etkinlikte yöresel stantlar açacaklarını, çocukların oyunlar oynayabileceği stantlar ile sosyal stantların yer alacağı programa bin 500 – 2 bin kişi beklediklerini belirten Eren ve Şenel, yaklaşık 3 yıldır Avrupa’da bir Gümüşhaneliler gecesi düzenlenmiyor olmamasının kendilerini bu etkinliğe sevk ettiğini söyledi.

ORGANİZATÖRLERİNDEN GÜMÜŞHANE’YE SİTEM

Etkinlik davetiyelerini ulaştırmak ve program için destek almak üzere geçtiğimiz hafta Almanya’dan Gümüşhane’ye gelen Eren ve Şenel, iki günlük temaslarının ardından Gümüşhane’den siyasi ne de kurumsal olarak bir destek göremediklerini söylediler.

Yaklaşık 30 pestil-köme şirketinin bulunduğu Gümüşhane’den Almanya’ya ücretsiz dağıtılacak 800 kilogram pestil alamadıklarını, hasretle beklenen programda gurbetçilere pestil ve kömeyi sunamayacaklarını belirten Eren ve Şenel, program için şehirden hiçbir sponsor bulamadıklarını da sözlerine ekledi.

Avrupa’da Avrupalılar dan, Türkiye’de de kurum ve kuruluşlar tarafından hor görüldüklerini, Avrupa’da Türk, Türkiye’de ise Avrupalı olduklarını kaydeden Eren ve Şenel, organizatörü oldukları programı hiçbir maddi gelir elde etmek veya egolarını yükseltmek için yapmadıklarını, gurbetçileri Gümüşhane ile Avrupa’da buluşturmak istediklerini söyledi.

“TOLGA ZENGİN’DEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI”

Beşiktaş’ın kalesini koruyan ve sosyal etkinliklere duyarlılığı ile bilinen Gümüşhaneli hemşehrimiz Tolga Zengin ise Almanya’da yaşayan hemşehrilerine sosyal medyada yayınladığı bir video ile dayanışma çağrısı yaptı.

Zengin, 5 Nisan 2015 tarihinde Almanya’nın Mainz kenti yakınlarında bulunan Bingen Kempten kasabasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Gümüşhaneliler Gecesi için, hemşehrilerine katılım çağrısı yaptı. Milli kaleci Tolga Zengin videoda hemşehrilerine, “Almanya’da gerçekleşecek Avrupa Gümüşhaneliler Gecesi’ne, tüm hemşehrilerimi davet ediyorum. Herkese selamlar.” sözleriyle seslendi.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER