Kulaksız: İstikrar için başkanlık sistemi elzemdir

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Hasan Kulaksız son günlerde ülkenin gündemindeki Başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Kulaksız: İstikrar için başkanlık sistemi elzemdir
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aday Adayı Hasan Kulaksız son günlerde ülkenin gündemindeki Başkanlık sistemi tartışmaları ile ilgili olarak bir açıklama yaptı.

Aday Adayı Kulaksız yaptığı açıklamada mevcut sistemin gelişen ve büyüyen Türkiye’de tam manasıyla çalışmadığını ve bundan da halkın büyük bir kesiminin şikâyetçi olduğunu belirtti.

“BU ÜLKENİN BAHANE ÜRETEN DEĞİL, ÇALIŞAN İNSANLARA VE SİSTEMLERE İHTİYACI VAR”

Son günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun açıklamaları ile ülkenin gündemine iyice oturmuş olan Başkanlık Sistemi tartışmalarında Türkiye’nin bahane üreten değil, çalışan insanlara ve sistemlere ihtiyacı olduğunu belirten Kulaksız, “Aslında Başkanlık Sistemine geçilmeli mi? geçilmemeli mi? sorusundan önce şunu sormak lazım. Neden başkanlık modeli ve bize ne sunuyor bu sistem. Artıları nedir? Eksileri nedir? İşte bu noktada olayı değerlendirdiğimizde başkanlık sisteminin en büyük artısının bu ülkeyi tekrar koalisyonlara mecbur bırakmayacağı gerçeğidir. Ekonomik istikrar için tek parti hükümetine ihtiyaç olduğu inkar edilemez. Yani başkanlık sistemine geçilince, artık koalisyon olur mu? İstikrar bozulur mu? Sabah uyandığımız da yeni bir iktidar ile mi uyanırız? gibi sorular tarihe karışacaktır. Vatandaş bilecek ki, bu ülkenin bir başkanı var ve bu başkan belli bir süreliğine bu ülkeyi yönetecek. Yatırımlarını da bu istikrara olan güven üzerinden gerçekleştirecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi fani dünyada bireyler geçicidir. Ancak sistemler kalıcıdır” dedi.

“BİR ZAMANLAR BAŞKANLIK SİSTEMİNİ SAVUNANLAR, ŞİMDİ KARŞI ÇIKIYOR”

Bir zamanlar başkanlık sistemini savunanların şuan bu sistemi sırf AK Parti hükümeti istediğinden dolayı sisteme karşı çıktıklarını ifade eden Kulaksız sözlerine şu şekilde devam etti: “Bu yaklaşım hiç yapıcı bir yaklaşım değildir. Eğer bu sistemi eleştirenlerin sistem ile endişeleri varsa bunları ortaya koymalılar. Yok, yeni bir sistem öneriyorsalar bunu ifade etmeliler ve milletin gündemine getirmeliler ki tartışalım. AK Parti hiçbir zaman “Ben karar verdim, yapıyorum” demiyor. Konuyu kamuoyunun gündemine getiriyor. İnsanlar tartışıyor. Eksikler gedikler konuşuluyor. İyice olgunlaştıktan sonra kararlar veriliyor. Tüm konularda bu böyle oluyor. Muhalefet ne yapıyor? “Olmaz da olmaz, kesinlikle olmaz” demekten başka bir şey yapmıyor. Çünkü bu işler çalışmakla olan, üretmekle olan işler. Ancak sizin çalışma ve hizmet üretme niyetiniz yoksa sürekli bahane üretirsiniz. Bu ülkenin bahane üreten değil, çalışan insanlara aynı zamanda sistemlere ihtiyacı vardır. Diğer taraftan bakıyoruz. Toplumun tüm kesimleri sistemden şikayet ediyor ve sistemin artık çalışmadığını vurguluyor. Bu da gösteriyor ki, hastalık belli ve tedavi edilmesi gerekiyor. Bu noktada tedavi için partimizin çözümü bellidir. Muhalefette bu konuda görüşlerini ortaya koymalı ve yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır.”
Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2015, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER