Bahçecik barajında sözleşme imzalandı

Gümüşhane kent merkezine 50 yıl boyunca kaliteli ve temiz içme suyu sağlayacak olan vizyon projelerden Bahçecik Barajında sözleşme imzalandı.

Bahçecik barajında sözleşme imzalandı

Gümüşhane kent merkezine 50 yıl boyunca kaliteli ve temiz içme suyu sağlayacak olan vizyon projelerden Bahçecik Barajında sözleşme imzalandı.

Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan fakat Kamu İhale Kurumu (KİK) ve mahkeme süreci nedeniyle geçtiğimiz hafta kesinleşen ihale için Trabzon Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törenle sözleşme imzalandı.

Yüklenici firma Durmaz İnşaat yetkilileri ve DSİ yetkilileri arasında imzalanan törene katılan Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane için hazırladıkları en önemli projelerimiz arasında yer alan içme suyu projesine ait Bahçecik Barajı yapım işi için DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünde düzenlenen sözleşme imzalama törenine katıldıklarını söyledi.

Tesisin Gümüşhane’ye hayırlı olmasını dileyen Başkan Çimen, “Projemizin hayata geçmesinde desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız sn Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakanımız sn Binali Yıldırım'a, Orman ve Su İşleri Bakanımız sn Veysel Eroğlu'na, Valimiz sn Okay Memiş'e, AK Parti Gümüşhane Milletvekillerimiz sn Hacı Osman Akgül ve sn Cihan Pektaş'a, DSİ Genel Müdürü Murat Acu'ya, AK Parti Gümüşhane İl Başkanımız sn Celalettin Köse'ye, DSİ Bölge Müdürü sn Oğuz Kasap'a, DSİ Gümüşhane Şube Müdürü sn Ümit Yayla'ya, DSİ çalışanlarına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bahçecik barajı:

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından Kocapınar köyü Şenkalesi deresi üzerine yapılan Bahçecik barajı 62,7 milyon TL sözleşme bedeliyle yapılacak. Gövde yüksekliği 67,20 metre olan baraj silindirle sıkıştırılmış beton gövde yapılacak. 2 bin 100 metre iletim tüneli bulunan barajda içme suyu için belirlenen 5,5 milyon metreküp su biriktirecek. Barajın 2019 yılında bitirilmesi planlanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER